Bulgaristan Sosyalist Partisi ile Hak ve Özgürlükler Hareketi 100-105 milletvekilinden fazla çıkaramaz seçimlerden sonra yeni hükümet kuramaz.

Güçlü Bulgaristan Partisi Reformcu Bloku dağıtıp bitirmek istiyor.

Rus General Raşetnikov BSP lideri Bayan Ninova ile Sofya’da görüştüğünü itiraf etti.

bg-kostov

Artık kimin doğru konuştuğunu söylemek güç oldu.

Sosyalist parti başkanı Bayan Kornelya Ninova ile Rus General Reşetniov arasında Sofya’da bir otelde gizli bir görüşme yapılmış olması dahi, siyasetin dadını kaçırdı. Bu işlerin araştırılması ve halka açıklanması gerekirdi. Bir yıldan beri yazdığım bütün yorumlarda, Bulgaristan kamuoyunun siyasi gerginlik şarj ettiğini vurguluyorum.

Konuyla ilgili Avrupa TV’de yorum yapan HÖH eski Genel Başkan Yardımcısı Osman Oktay, Bulgar Sosyalistleri /BSP/ tarafından Cumhurbaşkanı gösterilen Rumen Raden bir yıla kadar yalnız başına kalacaktır. BSP partisi ve onun koltuk değneği olan HÖH-DPS partisi ise erken seçimlerde ancak 100- 105 milletvekili çıkaracaklar ve 240 milletvekilli Sofya meclisinde hiçbir zaman kendi başlrına hükümet kuramayacaklar, dedi.

Eren seçimle ilgili O. Oktay şu noktaları işaretledi:

“Yeni parlamentoda yanız 4 parti olacak.

  • Bulgaristan’ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşları GERB;
  • Bulgaristan Sosyalist Partisi BSP;
  • Sözüm ona Yurtsever Cephe PF ve
  • Hak ve Özgürlükler Hareketi HÖH-DPS.

Ben, güya “Yurtsever Cephe” şefi Valeri Simyonov’u şahsen tanıyan biriyim ve kendisine Boyko Borisov ve GERB hakkında söylediği sözleri biraz derleyip toparlamasını ve tartmasını sağlık veriyorum.

Reformcu Blok ve Radan Radev ile ne olacak sorusun ise Osman Oktay şu cevabı verdi:

“1990’lı yıllarda Demokratik Güçler Birliği /CDC/ ne olduysa şimdi de o olacak. Vaktiyle İvan Kostov, Nadejda Neyski hizbini CDC partisinden nasıl kovdu ve onların yerine Çar III. Boris zamanından kalma lejyonerle birlik kurdu ama meclise giremediyse, şimdi de olacak olan budur. Kostovçular yeni yanlışlar yapmaya devam ediyorlar.”

Rusya istihbaratı ve Moskova’nın Bulgaristan dolapları hakkında sorulan soruya ise Osman Oktay şu cevabı verdi:

“Rusya ve görevlileri Bulgaristan’da geri adım atmadılar. Avrupa Birliği’nin konumlarını zayıflattığı, Balkanların zayıf düştüğü şu durumda Bulgaristan’daki süreçlerde Moskova’nın adamları bizde de eskiye göre daha güçlüdür. Putinciler bu durumdan kendileri için azmi fayda sağlıyorlar. Çünkü bizim istihbarat örgütlerimiz her zaman Sovyet ve Rus casus örgütlerine bağlı çalışmıştır. Bulgaristan’da her zaman güçlü lojistik vardı ve şimdi de gelişmeler o yöndedir. Bu gelişmeler Avrupa Birliği önünde Balkanların bir lojistik merkezi olarak değerini arttırıyor.

…..

Not: Rus General Reşetnikov Moskova’da bir açıklama yaparak, Bulgaristan Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce Sofya’da  BSP Başkanı Bayan Korneliya Ninova ile bir otel lobisinde görüştüğünü itiraf etti ve bu konuda Ninova’yı yalan söylemekle itham etti.

Reklamlar