Antalya‘da yapılan G-20 zirvesinin açılış resepsiyonu öncesi ilk zirve CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında gerçekleşti. Saat 10.40’ta başlayan görüşmenin 11.48’de sona erdi. 14 ay aradan sonra ilk yüz yüze görüşen Erdoğan ve Obama arasındaki sıcak görüntüler dikkat çekti.

MASADA IŞİD İLE MÜCADELE VAR

Sabah saat 07.00’de özel uçakla, Antalya Uluslararası Havalimanı’na iniş yapan AmerikaBaşkanı Obama ayağının tozuyla görüşmelere başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasındaki ikili görüşmenin konusu ise Fransa‘nın başkenti Paris‘te yaşanan terör olayları, IŞİD ile mücadele ve Suriye konusuydu.

GÖRÜŞMEYE BERAT ALBAYRAK DA KATILDI

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİTMüsteşarı Hakan Fidan, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı sözcüsüİbrahim Kalın‘ın da katıldığı görüldü.

Görüşmede, Amerikan tarafından da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve ABD‘nin Ankara Büyükelçisi John Bass’in yanı sıra diğer yetkililer bulundu.


EZBER BOZAN DEĞİŞİKLİK!Öte yandan bu G-20’de ezber bozan bir değişiklik de oldu. Hatırlanacağı üzere liderler aile fotoğrafı çekilirken duracağı yeri yerdeki ülke bayraklarından öğrenirlerdi. Erdoğan da her defasında bayrağı yerde bırakmaz alır, cebine koyardı. Bu G-20’de ise yerde ülke bayrakları yerine, ülkelerin isimleri yer aldı.

G-20 Öncesi Görüşen Erdoğan ve Obama'dan Sıcak Görüntüler
Reklamlar