Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Denitsa Nikolova, belediyelerde görevli uzmanların katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, “Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı (MRRB), ülkedeki 29 ilçede demans hastalığı olan kişilere destek için 6 günlük bakım merkezi ve mental retardasyon (zeka geriliği) ve ruhsal bozuklukları olan yaşlılara destek için 68 bakım merkezin inşasına 41 milyon levanın üzerinde yatırım yapacak” diye açıkladı.

Nikolova, “Tedbir, savunmasız grupların entegrasyonuna yönelik sosyal politika olarak hükümetin başlıca öncelikleri arasındadır. Bu sayede risk altındaki çocukların ve engelli yaşlıların uygun bir şekilde entegre olmalarına ve yaşam için daha elverişli yerlere yerleşmelerine imkan sunuyoruz. Var olan sosyal evler, daha çok onların toplumdan tecrit edilmelerine yol açıyor” dedi.

Şimdiye kadar ülkede 132 aile tipi yerleştirme merkezi ve risk altındaki çocuklar için 26 sığınma evi inşa edildi. Eski sosyal evler kapatıldı. Buna ek olarak kimsesiz çocuklara tıbbi ve sosyal bakım hizmeti verilmesi için sekiz merkez yeniden yapılandırıldı, bu merkezlerde 0-3 yıl arasındaki terk edilmiş çocukların istismarının önlenmesine yönelik yeni sosyal hizmetleri açma imkanı bulunmaktadır.

Bakan Yardımcısı Nikolova, “Çocukların kurumlardan çıkarılması politikasını sürdürüyoruz, ancak politikamız gündüz merkezleri ve toplumsal destek merkezleri kurulması ve 15-21 yaş grubundaki risk altındaki çocuklar için sığınma merkezleri kurulması ile ilgili hizmetlerin geliştirilmesine yöneliktir” dedi.

Yeni sosyal merkezlerin kurulacağı 29 ilçe şunlardır: Varna, Veliki Preslav, Veliko Tirnovo, Vratsa, Gabrovo, Gorna Oryahovitsa, Dimitrovgrad, Dryanovo, Kazanlık, Kırcaali, Köstendil, Loveç, Malko Tırnovo, Novi Pazar, Pernik, Filibe, Rusçuk, Sviştov, Svoge, Silistre, Sliven, Smolyan, Sofya, Strumyani, Topolovgrad, Tırgovişte, Haskovo, Şumen ve Yanbol.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar