engelli-vatandaslarin-oy-kullanmasiBölge Seçim Komisyonu (RİK) Başkanı Daniela Petrova bugün düzenlediği basın toplantısında Kırcaali ilindeki belediyelerde engellilerin oy kullanabileceği seçim sandıklarının belirlendiğini bildirdi. Kırcaali’de engellerin oy kullanabileceği seçim sandıkları 5, 9, 10, 19, 21, 27, 29, 32, 36, 41, 43, 136 Nolu olanlar. Engelli vatandaşlar bu seçim sandıklarından kendileri için en uygun olanı seçebilirler. Ayrıca seçim gününde engellilerin seçim sandıklarına kadar taşımalarının zor olduğu durumlarda her bir belediye için belirli bir telefon aranılarak taşıt aracı sağlanabilir. Kırcaali için Engelliler Kulübü’ne ait 6-45-58 telefon numarası aranılabilir.

Şu ana kadar RİK’e 3 şikayet dilekçesi sunulduğu açıklandı. Birincisi, aynı zamanda Meclis Başkanı görevinde bulunan bir milletvekili adayına ilişkindir. Petrova, Seçim Kanunu’na göre milletvekili adayı olan Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerinin izne çıkmaları gerektiğini ileri sürerek, şikayeti haklı bulmadıklarını belirtti. İkinci şikayette bir partinin propaganda afişlerinin üzerinde seçimde yer alacak bir koalisyonun seçim numarasının yapıştırıldığından yakındığı ortaya çıktı. Şikayetin polise ve savcılığa aktarıldığı anlaşıldı. Olayla ilgili bir karar çıkması bekleniyor. Petrova, böyle bir hareketten dolayı seçmenin yanıltılabileceğini vurgulayarak, RİK’in Belediye Başkanı’nın emriyle belirlenen propaganda malzemesi koyulabilecek yerlerin dışında bulunan propaganda malzemelerinin ortadan kaldırılması için bir karar aldığı kaydedildi. Üçüncü şikayet de izin verilmeyen bir yere propaganda afişi yapıştırılmasıyla ilgilidir. Daniela Petrova, parti ve koalisyonların ve onların milletvekili adaylarının sadece belirlenen yerlere propaganda malzemeleri kullanmaları çağrısında bulundu.

Petrova, siyasi partilerin vatandaşların posta kutularına propaganda malzemeleri koymalarına dair bir yasağın olmadığını söyledi. Mevcut adres veya başka bir yerde oy kullanmak için dilekçe verme süresinin dolduğunu, seçmen listelerinde hata yapılması halinde düzeltilmesi için vatandaşların 4 Mayıs 2013 tarihine kadar dilekçe verebileceklerini kaydetti. 7,8 ve 9 Mayıs tarihlerinde ayrı ayrı belediyelerde seçim sandık komisyonları kadrosuyla eğitim gerçekleştirilecek.

 

KH – Resmiye Mümin

Reklamlar