Emniyet Genel Müdürlüğü, evlilik vaadiyle dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

telefonEmniyet tespitlerine göre Bulgaristan ve Romanya uyruklu iyi derecede Türkçe konuşan bayanlar, evlenebileceklerini söyleyerek dolandırıcılık olayına karışıyorlar.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, iyi derecede Türkçe konuşan yabancı uyruklu bayanların sanal alem veya televizyon kanalları vasıtasıyla ulaştıkları Türk erkeklerine Türkiye’ye veya bulundukları ülkeye gelmeyi düşündüğünü, gelmek için paralarının olmadığını, pasaport ve uçak bileti masrafları için yardımcı olmalarını istedikleri belirtildi.

Yurt dışından size çağrı bırakan kişileri aramayın

Emniyet açıklamasında, “Bu bayanlar para göndermesi halinde Türkiye’ye veya bulundukları ülkeye gelip arkadaş olabileceklerini veya evlenebileceklerini, başka ülkelerdeki Türk vatandaşlarını cep telefonları veya Bulgaristan’da bulunan sabit hatlardan arayarak ekonomik olarak çok zor durumda olduklarını, çalışmak için Türk vatandaşlarının bulunduğu ülkeye gelmek istediklerini söylüyorlar.

Türkiye’ye sınır kapısından giriş yapabilmek için birkaç bin TL’ye ihtiyacı olduğunu, bu paranın olması durumunda giriş yapabileceğini, aile fertlerinden kötü muamele gördüğünü ve kendisini zorla evlendirmek istediklerini, yurt dışına çıkmak istediğini, pasaport ve yol parasının olmadığı gibi söylemlerle dolandırıcılık yaptıkları tespit edilmiştir. Yurt dışından arayan veya çağrı bırakan şahısları aramayınız, söylediklerine itibar etmeyiniz, şikayet için en yakın emniyet birimine müracaat ediniz.” denildi.

Açıklamada, ‘hediye kazandınız’ yöntemiyle yapılan dolandırıcılıklara da dikkat çekildi. Vatandaşların ‘Değerli müşterimiz indirimli Gold paketi kazandınız. Hemen 0216 322 ……’yii arayın, sürpriz hediyenizi almayı unutmayın, son kayıt bugün’ şeklindeki mesajları dikkate almamalı istenildi. Açıklamada, bu tür numaraların aranması halinde kimlik numarasının kesinlikle verilmemesi talep edildi.

 

CİHAN

Reklamlar