Ardino’nun (Eğridere) Yabılkovets (Elmalı) köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen sağlık ve bereket mevlidine civar köylerden de katılanlarla beraber yüzlerce Müslüman iştirak etti. Dini merasim köy camisinde gerçekleşti. Mevlide katılan konuklar arasında Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İl Başkanı İzzet Şaban, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, Ardino Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Türkiye’de oluşturulan Yabılkovets Köy Şenliği Organizasyon Komitesi Başkanı Hikmet Akbulut ve ilçeden köy muhtarları hazır bulundular.

Yabılkovets ve Bogatino (Çorbacılar) köyü imamları İsmail Durgut ve Mümün Emin başta olmak üzere imamlar, Kur’an’ı Kerim tilaveti sundular, mevlit okudular ve ardından da sağlık ve bereket duası yaptılar. Mevlit programından sonra mevlide katılan herkese Ardino’dan Suphi İsmail tarafından hazırlanan 5 kazan etli pilav ikram edildi.

Dini merasim, Yabılkovets köyü muhtarlığı tarafından Yabılkovets Köyü Cami Encümenliğinin desteği ile organize edildi.

Bu yılki mevlit organizasyonu, İstanbul’da ikamet eden aslen Ahmedoğulları Mahallesi’nden Yüksek Çakır’ın ana sponsorluğunda gerçekleşti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar