Merkez Seçim Komisyonu (ZİK) Başkanı Stefka Stoeva, ZİK ve Elektronik Medya Kurulu (SEM) arasından imzalanan özel izleme anlaşmasının imzalanmasının ardından,” Seçime katılan partileri eşit konuma getirip her şeyi objektif ve doğru bir şekilde yansıtılabilmek için seçim kampanyası kontrol altında tutulmalıdır” diye kaydetti.

Stoeva, partileri, ittifakları ve bağımsız adayları kanunlara uygun bir seçim kampanyası yürütmeye çağırdı ve bunun iki kurum arasında imzalanan altıncı anlaşma olduğunu da sözlerine ekledi. Stoeva’nın ifadesine göre, ZİK ve SEM arasındaki ortak çalışmalar sürdürülecek ve geliştirilecek.

Kurallara uymayı resmi bir taahhüt olarak görmediğini belirten SEM Başkanı, Sofia Vladimirova, medyayı sorumlu davranmaya çağırdı, çünkü kendi deyişiyle meslek standartlar korunarak dezenformasyon ve sahte haberlere karşı bir panzehir sağlanabilir.

SEM, Bulgaristan vatandaşlarının nasıl bir sonuç çıkaracağının buna bağlı olduğundan Avrupa Birliği Parlamentosu seçim kampanyası sırasında medyaların en yüksek meslek standartlarına uyacağına inanıyor ve bundan emindir. Vladimirova, medyanın nefret dilinden uzak duracağını ve ayrımcılık yapmayacağını umuyor.

SEM Başkanı, profesyonel ve medeni bir atmosferde geçen iyi bir seçim kampanyası yürütülmesini umuyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar