Ardino (Eğridere) Belediyesi, Ardino ve Gorno Prahovo, Brezen, Çubrika ve Mleçino Köylerinin Yenilenmesi İçin Entegre Plan Hazırlanmasıyla Yaşam Koşullarının İyileştirilmesi projesini başlattı. Kırsal Kesimlerin Geliştirilmesi Programı kapsamında finanse edilen projenin toplam tutarı 966 448 leva, süresi ise 12 ay. egridere-yasm-kosullarini-iyilestirme

Proje kapsamında merkez kasaba parkının ıslah edilmesi, Gorno Prahovo (Tosçalı) köyünün merkezinde park kurulması ve sokaklarda kaldırım döşenmesi, Ardino’da Sofya ve Orlovi Skali sokaklarında bordür ve kaldırımların onarılması ve Ardino’nun yenilenmesine ilişkin entegre bir plan hazırlanması öngörülmektedir.

Sofya sokağında sembolik olarak büyük projenin temelinin atıldığı sırada Belediye Başkanı Resmi Murat, tekrar Ardino Belediyesi’nin dengeli gelişim ve kasaba ortamıyla birlikte köy ortamının da iyileştirilmesiyle yaşamak ve iş yapmak için cazibeli bir yere dönüştürülmesi yönünde kasaba düzenlemesine ilişkin fikirlerin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan, “Bu daha önceden gösterdiğimiz ve kanıtladığımız başarının mantıklı olarak devam ettiğinin işaretidir” diye paylaştı.

 

Saffet Eren – Kırcaali Haber

Reklamlar