Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat bugün Vasil Levski Lisesi’nde yeni öğretim-eğitim yılının açılışını yaptı. En büyük Ardino okulunda tören Bulgaristan bayrağının kaldırılmasıyla başladı.
egitim-miniklerResmi Murat, yaptığı konuşmasında bu ders yılının Hristo Botev İlkokulu ile birleşmesinden sonra 20 yıl aradan sonra tekrar 1-12.sınıfların aynı okulda okuyacağı için özel olacağını kaydetti. Resmi Murat, “İlkokulun hemen hemen tüm öğretmen kadrosunu burada gördüğüme seviniyorum. Biz Belediye yönetimi olarak Vasil Levski Lisesi’ndeki çocuklarımızın öğretim ve eğitimi için daha iyi koşullar yaratılmasına yatırım yapma fırsatını değerlendiriyoruz” diye kaydetti. Başkan, okulların birleştirilmesinden tasarruf edilen kaynakların lisenin yemekhanesi için harcandığını belirtti. Resmi Murat, törende bulunan tüm öğrenci, öğretmen ve velilere sağlık ve birlikte olmanın tadını çıkarmalarını diledi.

Lise müdürü Anika Petrova selamlamasında, “Değerli öğrenciler, öğretmenleriniz ve velilerinizin yardımıyla sizi ilgilendiren her bir şeyi seçmek, öğrenmek, kavramak, bilmek ve becermek için gerçek fırsatınız var” dedi ve geleneğe uyarak uğurlu olması için yere su serperek yeni ders yılının başlangıcını müjdeledi.

Bu öğretim-eğitim yılında okulda iki sınıfta okuyacak 47 birinci sınıf öğrencisi var. Gelenek üzere minikler okula 6 şeklinde süslenmiş bir kapı çerçeve içinden geçerek girdiler.

Belediye’deki tüm okullarda Belediye Başkanı Resmi Murat ve Yerel Meclis Başkanı Sezgin Bayram adından gönderilen tebrik mesajları okundu. Gorna Arda Şirketler Birliği birinci sınıflara okul araç ve gereçlerle sevindirdi.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar