Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat, 2014 – 2020 Yunanistan – Bulgaristan İNTERREG V-A Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilecek “Geçmişte ve Gelecekte Ardino ve Dimetoka” (Ardiko) projesi ile ilgili Yunanistan’ın Evros (Meriç) iline bağlı Dimetoka Belediyesi’ne çalışma ziyaretinde bulundu. Proje lideri Ardino Belediyesi’dir.

Belediye Başkanı Resmi Murat, göreve yeni seçilen Dimetoka Belediye Başkanı Dimotika Romilos Hatzigiannoğlu ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede eski Dimetoka Belediye Başkanı Paraskevas Patizidis, Ardino Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Mümünhocov, iki komşu ülkeden proje sorumluları Nikos Wahadi ve Hafize Çauş da hazır bulundular.

Dimetoka ve Ardino Belediye başkanları ve ekipleri, proje parametrelerini ve gelecekteki görevleri belirlediler. Proje ortağı olan Dimetoka Belediyesi, onaylanan projenin uygulanması için gerekli belgeleri gösterdi. Proje kapsamında biri Ardino’da, diğeri Dimetoka’da olmak üzere iki festival düzenlenmesi, Bulgarca ve Yunanca eğitimler gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Proje kapsamında ayrıca Şeytan Köprüsü’ne giden yolun yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar tamamlanacak ve Ardino bölgesinde üç kameriye ve bir çeşme inşa edilecek. Yunan ortağı, Dimetoka’nın merkezinde bulunan eski bir kalenin yeniden inşa edilmesi ve turizme kazandırılmasını öngörüyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar