Edirne Valisi Ali Şahin, yaşanan nehir taşkınlarının ardından Meriç Nehrine yapılması planlanan 6 bin 700 metrelik kanalın taşkın riskini ortadan kaldıracağını söyledi.

Edirne'de Yol Açıldı, Esaret Bitti,
Vali: KANAL, TAŞKIN RİSKİNİ ORTADAN KALDIRACAKEdirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaşanan nehir taşkınlarının ardından Meriç Nehrine yapılması planlanan 6 bin 700 metrelik kanalın taşkın riskini ortadan kaldıracağını söyledi. Pazartesi gününe kadar taşkınla ilgili çalışmaların devam edeceğini ifade eden Vali Şahin, yeni bir su gelişinin söz konusu olmadığını ifade ederek, “Bizim için bir tehlike yok. Şu an bir tehlike yok. Risk yağmur yağarsa dendi, yağmur da yağmadığına göre bir tehlike yok. Zaten bize 15 saat sonra geliyor. Şu an panik yapacak bir durum yok. Biz tedbiri elden bırakmıyoruz” dedi.

Meriç’te yaşanan taşkın riskini ortadan kaldırmak için kanal açmanın planlandığını belirten Vali Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

“Karaağaç Mahallesi’ne yapılacak by pass kanalı 6 bin 700 metre olarak düşünülüyor. Proje bitmek üzere. Bir aya bitecek. Hemen ihale hazırlıklarına başlanacak. Kanal, Meriç’ten 734 metreküp/saniye su alacak. Nehirleri rahatlatacak, geri tepme olmayacak. Bununla birlikte nehir de temizlenince B planımızı uygulamaya koymuş oluyoruz. Bulgaristan’ın kapakları açtı, açmadı çözümlerine değil, biz kendi çözümlerimizi ortaya koyuyoruz. Taşkın riski büyük ölçüde bertaraf etmiş olacak.”

Reklamlar