Edirne Valisi Hasan Duruer, Silistre’de kurulan Tunahan Derneği’nin açılışına katıldı.

edirne-valisi-hasan-duruer-silistredeEdirne Valisi Duruer ve beraberindeki heyeti Türkiye‘nin Burgaz Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Reşit Sağkol karşıladı.
Dulovo ilçesi yakınlarındaki Vanitsa köyünde yaşayan bir aileyi ziyaret eden heyet, daha sonra Tunahan Derneği’nin açılışına katıldı.
Edirne Valisi Duruer, Silistre Valisi Nasuh Nasuh, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük,  Sağkol ve dernek başkanı Güner Hakkı’nın derneğin açılış kurdelesini kesmesinin ardından heyet Dulovo Kültürevi’ndeki açılış galasına katıldı.
Vali Duruer, galada yaptığı konuşmada, Yıldırımlar’ın, Sultan Muratlar’ın, Fatihler’in at koşturduğu Tuna boylarında olmaktan gurur ve onur duyduğunu söyledi.
Milletlerin ancak kültürlerine sahip çıktıkları ölçüde millet olabileceklerinin altını çizen Duruer, “Milletler kendi kültürlerine sahip çıkarlarsa millet olarak devam ederler. Sizler Türkiye ile Bulgaristan arasındaki en önemli bağı oluşturuyorsunuz. Biz soydaşlarımızın her zaman yanındayız, arkasındayız ne derdiniz varsa derman olmak için çaba harcıyoruz.Trakya Üniversitesi Balkanlar’ın en önemli üniversitesi, üniversite olarak da arkanızdayız” diye konuştu.
Dernek Başkanı Hakkı da kültürel yozlaşmayı önlemek adına Tunahan Derneği’ni kurduklarını belirtti.
Gala gecesinde Silistre’ye bağlı köy ve beldelerden halkoyunları ekipleri gösteri sundu.
Edirne heyetinde, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YörükEdirne Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı, Edirne Valiliği Balkan Danışmanı Fahri Tuna,Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav, EdirneAile ve Sosyal Politiklar Müdürü Bilgin Özbaş ve Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm yer aldı.
AA
Reklamlar