Edirne  Valisi Hasan Duruer, Bulgaristan’ın Silistre kenti valisi Nasuh Nasuh’u ziyaret etti.
edirne-valisi-silistre-valisini-ziyaret-ettiVali Duruer, valilik girişinde Nasuh tarafından karşılandı.
Ev sahibi Vali Nasuh, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne ile Silistre’nin kültür, eğitim ve ekonomik anlamda işbirliği yapabileceğini söyledi.
Vali Duruer’de Namık Kemal‘in “Vatan Yahut Silistre” romanında geçen Silistre’yi hep merak ettiğini ve gördükten sonra Silistre’den çok etkilendiğini söyledi.
Yeni seçilen Nasuh’a güzel iyi dileklerde bulunan Vali Duruer, şunları kaydetti:
“Sayın Nasuh’un valiliği süresince ilişkilerimizin en iyi şekle geleceğine inanıyorum. İyi komşuluk ilişkileri içerisinde neler yapacağımızı konuşmak için Bulgaristanziyaretlerimizde valiler ve belediye başkanlarını ziyaret ediyoruz. Müşterek bir geçmişimiz var,  buradaki soydaşlarımızda iki ülke arasındaki en önemli bağlarımızdan birisidir. “
Vize sorununun olmaması halinde Türkiye‘den Bulgaristan‘a çok sayıda ziyaretçi geleceğine vurgu yapan Vali Duruer, “Gönül arzu ediyorki vize problem olmasa da buradan daha fazla insanımız ziyarete gelse ancak AB üyesi olmanız bunun en büyük engel” dedi.
-“Türkiye’de ürünler işlenebilir”
Pek çok alanda işbirliğine gidilebileceğinin altını çizen Duruer,  “Edirne ve Silistre valilikleri olarak güzel işlere imza atabiliriz.Verimli topraklardaki üretimin Türkiye‘de işlenmesi sağlanabilir. Mevcut potansiyelin görülmesi açısından ticaret heyetleri arasında kısa sürede bir görüşme yapılabilir” diye konuştu.
Vali Duruer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük görüşmenin ardından  Nasuh’a çeşitli hediyeler verdi.
Nasuh’ta Vali Duruer’e Silistre’yi tanıtıcı kitap ve plaket sundu
-Bulgar basını ile buluşma
Görüşmenin ardından Silistreli gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Duruer,  bir gazetecinin Silistre Çocuk Tiyatrosu’nun Edirne‘de gösteri yapıp yapamayacağı yönündeki soruyu çocukların dilinin evrensel olduğunu ve en kısa zamanda komşu ülkenin sanatçı çocuklarını Edirne‘de ağırlayabilecekleri yönünde yanıtladı.
Bir başka gazetecinin hangi alanlarda Silistre’ye yatırımlar yapılabileceğini sorması üzerine Vali Duruer şöyle yanıtladı:
“Biz sadece özel sektörün önünü açarız, fırsatları tanıtırız, yatırım özel sektörün işidir. Buranın tarım potansiyeli çok yüksek, Tunaboyları da turizm açısından değerlendirilebilir. “
-Tarihi mekanları ziyaret
Edirne Valisi Duruer başkanlığındaki heyet daha sonra başta Kurşunlu Cami veMecidiye Savunma Tabyaları olmak üzere Silistre’deki tarihi alanları gezdi.
Kurşunlu Cami’de din görevlisine Kur’an Kerim meali hediye eden Vali Duruer, Osmanlı döneminden kalma Osmanlı mezar taşlarının bakımı için EdirneMüftülüğü’nün işi takip etmeleri yönünde talimat verdi.
AA
Reklamlar