Düzce Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri 7. Geleneksel Hıdrellez Şenliği yapıldı.

Rafet ULUTÜRK’ün Mesajı okundu

Sevgili HEMŞERİLERİM,

Önce bizi yeni bir BAYRAMA kavuşturan, C. Allah’a, hep birlikte şükür ediyoruz

Sn. Valim, Sayın Belediye Başkanım, soydaşlarım ve değerli konuklar Hepinizin Bayramı kutlu olsun.

Sağlık, huzur ve mutlulukla hep birlikte daha nice bayramlara diyorum.

Bu güzel organizasyon için, önce ev sahibimiz, Hasan Ağa köyü muhtarı, dernek Başkanı ve BULTÜRK Temsilcimiz Sn. Özcan Fidan Kardeşime hepiniz adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Düzce Balkan Türkleri Kültür Sanat Festivali, artık geleneksel hal aldı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dücze Belediyesi ve BULTÜRK – etkinlikleri Düzce sokaklarını aşmış uluslararası bir organizasyona dönüşmüştür. Bakanlığın, Valiliğin ve Belediyenin katkılarına teşekkür ediyorum. İşbirliğimizin pekişmesi ve serpilip açılması en büyük temennimizdir. Bu etkinliğe katılanlar: En güzel günlerin sizlerin olsun. HEPİNİZE İYİ BAYRAMLAR. ***

Sayın DOSTLAR, değerli hemşerilerim

Hepinize konuksever ve güle ryüzlü Bulgaristan Türklerinden kucak dolusu selamlar getirdim.

Bizler Türklüğüm meyvesi olan Orta Asya Bozkırlarından yola çıkarak, Anadolu’dan önce Türkleşen Bulgaristan’a ulaşıp Türk Dünyası coğrafyasına bu bölgeyi de katan Evlad-ı Fatihan-ların torunlarıyız. Birçok türkülere hikâyelere ve romanlara mani olan tüm Bulgaristan diyarı, Tuna’dan başlayarak Deliorman, Dobruca, Koca Balkanı da aşarak Rila, Pirin ve Rodoplara, Rodop insanının da ayrılmaz parçası nazlı yâri Arda boyundan kıvrım kıvrım akarak Anadolu’ya doğru hızla ilerlediği Akıncılar Yurdundan Bulgaristan Türklerinden hepinize kucak dolusu sevgi ve selamlar getirdim.

Önce kendimi tanıtayım,

Bayramınızı, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği – 10 YILLIK GENEL BAŞKAN SIFATIYLA BULTÜRK ve kurucusu ve yöneticisi olduğum BULGARİSTAN STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZİ BGSAM adına ve bu iki soydaş yapılanmadaki 6 bin civarında üyemiz ve arkadaşlarım adına hepinizi kalpten kutluyorum.

EN İYİ GÜNLER SİZİN OLSUN.

Bir kitle örgütü Genel Başkanı ve 300 binden fazla takipcisi olan, BGSAM internet sayfası gibi bir etkin propaganda merkezi yöneticisi olarak, fırsattan yararlanıp, BULGARİSTAN TÜRKLERİNİN SESİ gazetesi, www.bghaber.org elektronik yayınlarımızın artık Bulgaristan’da kalan her hanemize ulaştığını saygıyla gururla sizlere duyuruyorum. Sizin de aktif okuyucumuz ve paylaşıcımız olmanız samimi dileğimdir.

Bu yayınlar sizindir. Hepinizindir. Bu pınar bu pınarın suyu tüm Bulgaristan Türklerinindir. Bu sudan isteyen herkes içebilir yani bu internet pınarlarımız hepimizindir. Bundan yararlanalım.

Yenidünya görüşümüz en büyük ortak nimetimizdir. Çarşıda pazarda satılmayan ama değeri paha biçilmez olan hepimizin ortak edinimidir. Bulgaristan ve Türkiye Müslüman Türk kimliğini yepyeni bir vizyonda buluşturup kaynaştırmak, parlayan zaferimizdir.

***

Sevgili kardeşlerim, biz, nerede olursak olalım, hangi minderde güreşirsek güreşelim, her zaman her yerde Türk olan, Türklük adına galip gelen, bizler hepimiz şanlı Türk evlatlarıyız.

Biz, çınarlar gibi dev, yere göğe sığmayan gönlü şan, şöhret ve insan sevgisi dolu soyların, kendisi ve devamıyız. Bizler sapına kadar Türk’üz, bundan da gurur duyuyoruz. Anadan doğma vasıflıyız, yetenekliyiz, güçlüyüz, yüce olmaya, yapabilmeye, becermeye, zaferler kazanmaya, birinci olmaya, şampiyonluklara muktediriz.

Bayram ve geleneklerimiz vesile. Her gün böyle toplanamıyoruz. Fırsattan istifade, size bir sorum var: Biz neden vatan değiştirdik? Cevabını da ben vereyim: Bulgarların, akıllı, güçlü, beceren ve gönlü ilham dolu insanları çekememeleri ve kıskanmalarındandır bu illet. Ne yazık ki Bulgarlar, nefret, öfke ve düşmanlığa yenik düştüler. Bu onların küçüklüğüne ve zavallılığına tabiidir. Yusuf Pehlivanlar, Osman Duraliler, Lütfi Ahmetler, Naim Süleymanoğulu, onları çıldırttı, delirtti Bulgar’ı. Yedi bitirdi! Artık bitiler. Bulgar suyu tutmaz olmuş. “Beterini bulsun demeyin! Cehennemin en dibine kadar, demeyin. Bayram günü lanet olmaz. Yine de büyüklük bizde kalsın.

 

Sevgili kardeşlerim

Eskiden Rumelinin, Balkanın, bu gün Bulgaristan’ın gülüşü, bizim için VATAN GÜLÜŞÜDÜR. Orada açan her çiçek gönlümüzde açar, burnumuza kokar. Bakıyorum biz artık yavaş yavaş yola çıktık. Yolumuz Büyük Türkiye yoludur. Modern ve uygar Türkiye ile kanatlanmak mümkündür.

Şunu unutmayalım,

O R A D A

Hep sizi söylüyor şarkılar türküler,

Sizi arıyor rüzgârlar yağmurlar,

Soranlara sormayanlara selam olsun.

Sizi severken Vatanımı seviyorum.

 

Orada bıraktık Vatanımızı

Her şeyden fazla sevdiğimiz için

Deniz dalgaları, bahar yağmurları gibi döneceğiz.

Artık kendi tarihinizi dünyaya tanıtmalıyız. Bu filmlerle olabilir.

Her şey sabır işidir gençlere benim üç tavsiyem olacak;

1.Hedeflerinizin sonu olmayacak,

  1. Ağır şartlar karşısında yanıp yıkılmayacaksınız,
  2. Mükâfat kesinlikle beklemeyeceksiniz.

Bedenleri ruhlara galebe çalanlar, asla büyük işler başaramazlar, ruhlar bedenlere galebe çalmalı. Birde şahsınıza yapılan zulmü affediniz ki, zalim olmayasınız.

Fakat Devletinize veya Milletinize yapılan zulmü hiçbir zaman asla ama asla affetmeyiniz.!!

Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asıl kanda mevcuttur.

Değerli Hemşerilerim

Yaratan biz Türkleri hem zeki hem de sabırlı yaratmıştır.

1356’da Çanakkale’yi geçip o zaman Rumeli şimdi doğu Avrupa’ya yerleşen atalarımız da hürdüler.

Yeni topraklara insanlığın görüp göreceği en üstün zekâyı bizim atalarımız gönüllü taşıdılar.

1453’te Doğu Roma İmparatorluğu’nun yerine geçebildik.

Tarihte çağ açan zaferler, üstün olan uygarlığın zaferleridir.

Ve biz o Avrupa karanlığında parlayan yıldızın bugün ise parlayan ışıklarıyız.

600 yıl önce dünya işlerine akort verenler bizdik, günümüzde bazı anahtarlar onların eline geçti.

Değişmeyen bir şey kaldıysa, o da, belirleyici olanın yine insan zekâsı ve yine aklın rolü ve insanların karşılıksız yaptığı işler olduğuna işaret etmek isterim. Dünyayı değiştirenler hep akıllı, zeki ve samimi insanlar olmuştur.

Yolumuz, “BÜYÜK ve GÜÇLÜ TÜRKİYE” yoludur.

1815’ten beri suyu çekilen büyük ırmağın yatağını gelecekle doldurma yoludur.

Başarısızlıklara son verme ve zaferlere yeniden açılma yoludur.

Bu muzaffer yolda toplumumuzun BABASI, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanıdır,

21.yüzyılın yıldızı, Türkiye halkının, hepimizin, Türk- İslam Dünyasının ve tüm mazlumların büyük önderleri Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve Sn. Devlet BAHÇELİ’ye bizler inanıyor ve güveniyoruz!

Bunun için Biz Bulgaristan, Balkanlar “CUMHUR İTİFAKI” nda buluşalım ve YENİ TÜRKİYE’de bizler yerimizi alalım ve evlatlarımızın bu devlette yine yollarını açalım diyoruz.

BÜYÜK TÜRKİYE RÜZGÂRIYLA GELİYORUZ.

Sizinle BAYRAMLAŞMAK benim için mutluluktu.

Pehlivanlara galibiyet, Sanatçılarımıza şan şöhret, Bizi davet eden Sayın Valimize, Değerli Belediye Başkanımıza Kardeşim Özcan FİDAN’a, sporculara ve sanatçılara, siz hazır bulunanlar – hepinize teşekkürler, başarılar, Sağılıklı ve Huzurlu BAYRAMLAR.

Bu Genel Seçimlerin Vatanımıza ve tüm Türk Dünyasına hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Sağ olun var olun Allaha emanet olun.

Reklamlar