Almanya’nın önde gelen gazetecilerden Jürgen Todenhöffer, bugün resmi hesabı üzerinden son makalesini yayınladı.

11 Eylül’de öldürülen sivilleri de, ‘anti-terör’ bahanesiyle öldürülen yarım milyon Iraklıyı da saygıyla anıyorum

image374481galleryv9hyih99e682dbb8551ff6Obama’nın açıklamalarını ve 11 Eylül saldırılarının sebebini değerlendiren Todenhöffer, ’11 Eylül saldırılarında hayatını kaybeden sivilleri saygıyla anıyorum, ancak ‘anti-terör’ saldırılarında hayatını kaybeden yarım milyon Iraklıyı ve 100.000 Afganlıyı da saygıyla anıyorum’ diyerek yazısına başladı.

Batı, İsrail’e gösterdiği hoşgörüyü İslam dünyasına gösterseydi…

Todenhöffer, şöyle devam etti; ‘Hiç kimse Terörist doğmaz. EL-Kaide ve IŞİD militanları da öyle. Batılı devletler, İsrail’e gösterdikleri hoşgörüyü İslam dünyasına göstermiş olsalardı ‘İslami Terör’ dedikleri şey olmazdı. Yüzyıllarca İslam dünyasını işgal eden, sömüren Batı dünyası, bugünde kanlı ellerini geri çekmiyor.’

En büyük ‘anti-terör’ stratejisinin İslam dünyasına karşı adil olmak olduğunu savunan Todenhöffer,’Geçmiş dönemlerde, İslam dünyası işgal ve sömürülere karşı kendini farklı şekillerde savundu. Ancak bugün kendi hükümetlerini de batı tarafında ve İslam karşıtı olarak görüyor,’ tespitinde bulundu.

Terörün sebebi Batı’nın zulmü

‘Batı dünyası Terörün, kendi zulmünden kaynaklandığını ve kendisinin Teröristlerden daha kanlı olduğunu görmüyor. Ne zaman batılı devletler İslam dünyasına karşı adil olursa bu terör o zaman biter. Sözde İslamcı Teröristler 11 Eylül’de 3.500 masum insanı katletti ise sözde Hristiyan Politikacılar da Afganistan, Irak, Pakistan, Somali, Yemen gibi ülkelerde 600.000 sivil insanın canına kıydı.

“Uyanın artık masal uykunuzdan!”

‘Şu ana kadar ABD tarafından IŞİD’e 148 bomba atıldığını ve bu bombalardan 1000 kadar sivil Iraklının hayatına mal olduğunu ifade eden Todenhöffer, ‘daha niceleri ölecek. Ama pardon, onlar ‘sadece’ Arap siviller, unutmuşum,’ diye sitem etti.

Son olarak İslam Dünyası’na seslenen Todenhöffer, ‘Dünya Müslümanları artık birlik olun. Uyanın masal uykunuzdan. Devir uyumayanların devri’ sözleriyle yazısını tamamladı.

Reklamlar