Tarih: 10 Temmuz 2018

Yazan: BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTİRK

Konu: Türkiye devletinin yönetim sistemi değişti.

11 yıl önce Türk tipi Başkanlıktan bahseden Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN bu süre içerisinde yılmadan bütün güçlüklere göğüs gererek bu günlere getirdi. Örneğin gezi- 17-25 aralık, 15 temmuz ve hatta uluslararası saldırılar dahil tamamı 60’ın üzerinde saldırılara karşı tek başına canı pahasına Milleti ile birlikte hareket edip Milleti ile beraber kazanıp Türk tipi başkanlık sistemini hayata geçirdi Elhamdülillah.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKUMET SİSTEMİ ÇALIŞTIRILDI

9 Temmuz 2018 Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir gün olarak kayda geçti. Bu tarihte, devlet yönetiminde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilan edildi ve çalışmaya geçti.

İlk adımını yeni sistemin Devlet BAŞKANI (Cumhurbaşkanı ve Başbakan) Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ant içerek attı.

Aynı gün Başkan imzasıyla ilk Kararnameler yayınlandı.

Başkan Yardımcılığına Fuat OKTAY ve 16 bakan atandı (bu 16 sayısı geçmişte kurulmuş Türk imparatorluklarından mı?). Kabine üyeleri de 1 gün sonra ant içti ve bakanlıklarda devir teslim yapıldı. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle çok daha verimli bir yürütme sistemi doğmuştur.

Yeni yönetim sisteminin yapı taşları 3 grup halinde birbirine örüldü. 16 Bakanlıkla birlikte, 4 Ofis ve 9 Kurul ve bunlara bağlı 76 kurul Başkan yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kalbini ve yönetim çatısını oluşturdu.

Kurulan yeni Türkiye devletidir. Büyük yeni Türkiye’dir.

Türkiye son yıllarda adım adım olmak üzere yeni devlet yönetim sistemine doğru ilerliyordu. Bu bir demokratik dönüşümdür ve Anayasa değişikleriyle başladı.

16 Nisan halk oylaması bu yönde atılan çok önemli bir adım oldu.

24 Haziran seçimlerine halkın yaklaşık % 90 katılımı, eşi olmayan bir biçimde bu yenileşmeyi, devlet olarak yeniden örgütlenmeyi oyuyla onaylamıştır.

Yeni sistemin adını halk BAŞKANLIK SİSTEMİ olarak kabul etti.

Türk devletinin yeni yapılanmasında artık Bakanlar Kurulu ve Başbakan olmayacak. Yeni hükümete giren 4 bakan meclisten alınsa da, hükümet meclisten çıkmadı, direk olarak Başkan Erdoğan tarafından atandı.

Meclisin ana ödevi kanun hazırlama, onaylama ve değiştirme olan meclis bakanları denetleyemeyecek, görevden uzaklaştıramayacak, hükümet değişikliği isteyemeyecek, gensoru veremeyecektir.

4 gün seçim bölgelerinde, 3 gün de mecliste çalışacak olan milletvekillerinin temel ödevi halkın ve ülkenin nabzını tutarak sorunlara yasal çözüm arama olacaktır. Kısaca görevleri Halkın problemlerini yerinde tespit ederek meclise taşımaktır.

Yeni kurulan Türk Başkanlık sistemi, hiçbir başka ülkeden taklit edilmemiştir.

Türk halkının geleneklerinden, sosyal, ekonomik ve siyasi ve kültürel yapısından, uygarlık düzeyinden ve 95 yaşını dolduran Cumhuriyet düzeninin olgunluğundan ve devletin 2023 – 2050 – 2071 perspektiflerinden süsülerek biçimlenmiştir. Artık Türkiye 50-100 yıl önüne bakarak hesap yapacak ve yollarını ona göre devam edecektir.

Yeni Türkiye Türk-İslam Dünyasına hayırlı olsun.

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) Genel Başkanı adına ve yönetimimiz olarak, tüm soydaşlarımız ve Bulgaristanlı Türkler ve Müslüman kardeşlerimiz adına, Başkanlık Sisteminin, yeni devlet düzeninin ve başlayan siyasi dönemin öncelikle ülkemize, tüm vatandaşlarımıza, bölgemize, mazlum milletlere ve bu asil millete hizmet yarışında, etkili ve yetkili tüm kurum, kuruluş ve makamlarda görev alacak Türk Devleti ve Türk Milleti sevdalısı bireylere de hayırlı olmasını ve kalıcı hizmetlere de vesile olmasını dileriz. Türk-İslam Dünyasına hayırlı olsun.

***

Türk Halkı geçmişte olduğu gibi şimdi de dünyaya örnek oldu.

Değişim ve yenileşme içinde gelişerek yükselme hevesli bütün diğer halklar gibi, Türk halkı da 19. yüzyılda Tanzimat (1839) ve Islahat (1856) reformlarıyla çağına ayak uydurdu.

20.Yüzyılda Osmanlı’nın doğal devamı olan Cumhuriyeti ilan eden Mustafa Kemal Atatürk, mazlum halkların kurtuluşuna şafak olurken, tek partili anayasal düzen ve demokraside ve Türk kimliğinde birleşen Türkiye Cumhuriyetini kurdu.

Bu gelişimin, ilk adımları 1924’te atılırken, ikinci aşamada, 1951’de çok partili parlamenter demokrasiye geçildi.

Ne yazık ki, daha sonraki yıllarda demokratik atılımlar TSK’nin vasilik hakkını kötüye kullananlar tarafından askeri darbelerle defalarca boşa çıkarıldı. Türkiye halkı 21. Yüzyıla demokrasi formatını genişletme ve daha yetkin bir siyasi sisteme geçme umutlarıyla girdi.

Yeniden uyanış hareketi başladı

2002 yılından beri iktidarda olan AK Parti hükümetleri demokrasi tıkanıklığını ve her yıl yeni bir hükümet kurma dönemini aşarak 9 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine başarıyla geçebildi. Bu çok büyük bir zaferdir.

Kan dökülmeden, kimseyi incitilmeden, 81 milyon Türkün iradesini ifade eden 60 milyon seçmenin serbest ve kararlı oyu ile gerçekleştirdi.

Hele de, PKK ve PYD ile süregiden silahlı savaş ortamında ve 15 Temmuz FETO darbe denemesi yaraları sarılarak ve yeni bir Türk ruhu oluşturularak gerçekleştirilebilmesi bu bir DEVRİM niteliğindedir.

Türk halkı hiçbir dış güç ve devletten yardım almadan, tamamen kendi iradesiyle ve tam güvene sahip Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılabilmiştir.

Devrimler öteden beri üretim araçları ve üretim ilişkileri, alt yapı ve üst yapı, mülk sahipleri ve mülksüzler, çalışanlar ve yönetenler arasında kızışan çelişkiler neticesinde olmuştur.

Türkiye’deki yeni devrim, tıkanan bir ekonomik, sosyal ve siyasi sistemin komple yeni, baştanbaşa modern bir sistemle değiştirilişini ortaya koydu.

Dünyanın hiçbir yerinde olmayanlar Türkiye’de gerçek oldu.

Genel Kurmay Başkanı Savunma Bakanı oldu. En başarılı CİO, Başkan Yardımcılığına atandı. En başarılı anne, aile bakanı koltuğuna oturdu. PKK ve FETo canilerinin omurgasını kıran İç İşleri Bakanı İstanbul Gaziosmanpaşamızın Medariiftiharı Sn. Süleyman SOYLU görevinde kaldı. Ekonomi Bakanlığı altında bulunan Hazine Müsteşarlığı da ayrıldı. Maliye Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı adı altında yeniden yapılandırıldı. Bu önemli göreve en güvendiği isimlerden biri olan Berat Albayrak’ı atadı. Yeni Anayasa ve siyasi sistem hukukunu yaratan ve onaylatan Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL görevinde devam dedi vs.

***

Geçen asır “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesine dayanan Türkiye dış siyaseti son dönemde bölgeye değişik yaklaşım ve birliktelik şekilleriyle yaklaşıyor.

İki millet tek devlet sistemi” Azerbaycan Türkiye ve bölge ilişkilerinde çok etkili oldu. Sayın Başkan Erdoğan önce Bakü’ye, ardından da KKTC Lefkoşe’ye uğradı. Kutlamaları kabul etti.

İki devleti de birden Avrupa enerji pazarına taşıyor.

Daha ilk günde Bakü’ye giden Başkan Erdoğan stratejik yatırımla ve projeleri masaya yatırdı. “Yavru Vatan” formülü de meyve veriyor. Kıbrıs dolayında bol doğal gaz kaynakları bulunmasıyla Kuzey Kıbrıs bölgesel himaye, egemenlik ve barış siyasetinde önemli bir halka oldu.

Sayın Erdoğan Dünya Mazlumlarının gönül dostu ve umudu.

Suriyeli 4 bin sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, sorunun örnek çözümüne “Zeytin Dalı” operasyonu ile katkı sağlarken, terör örgütlerine karşı amansız savaşına ara vermedi. Orta Doğu halklarının umudu oldu. Balkanlara “gönül vatanı” sıcaklığıyla yaklaşan Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Dünya Mazlumlarının gönül dostu ve umudu oldu. Bölgede Selçuklu, Osmanlı maneviyatı yeşermeye başladı.

***

Yeni devlet yönetim sistemi ilanını kutlamaya gelen 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve meclis başkanı arasında Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, DOST partisi Genel Başkanı ve Bulgaristan Diyaneti Baş Müftüsü de hazır bulundu.

11-12 Temmuz günlerinde kutlamalar Brüksel’de kabul edilecek.

Yeni Başkan Erdoğan, Başkan Yardımcısı ve bazı bakanlarla birlikte Brüksel’de “NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı” na katılarak yeni yurt dışı temasına başlayacak.

Söz konusu zirve kapsamında Sayın Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Theresa May başta olmak üzere, birçok NATO ülkesinin liderleriyle bir araya gelecek ve ikili görüşmeler yapacak. Görüşmelerde, bazı NATO ülkelerinin PKK’nın Suriye kolu YPG’ye verdiği destek ve Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 savunma füzeleri konularının ele alınması öngörülüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ile de tek tek görüşmesi bekleniyor.  

Biz Bulgaristanlı soydaşlar ve BULTÜRK olarak yeni siyasi dönemde Büyük Yeni Türkiye’nin inşasına katılmaya ve yeni yönetim sistemine canla başla destek vermeye hazırız.

Türkiye dönüşüyor ve gelişiyor.

Biz Bulgaristan Türkleri de ayak uydurmak zorundayız.

Yeni bir kapı açıldı. Milli sınırlarından taşan bir Türkiye’nin şerefli vatandaşlarıyız. Ne mutlu hepimize!

24 Haziran 2018 günü yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti yanı sıra bütün Türk-İslam âleminin kaderini değiştiren seçimler sonucunda, milletimizin teveccühü ve ALLAH’ın inayeti ile Türkiye’nin ilk DEVLET BAŞKANI seçilmenizi büyük bir sevinç ve gururla izledik. Balkanların sesi BULTÜRK sivil toplum kuruluşu olarak şahsınızı canı gönülden tebrik ederiz. ALLAH’tan size ve dava arkadaşlarınıza daha nice zaferler ihsan etmesini niyaz ederiz.

Sayın BAŞKANIM, Türkiye’de milli iradenin, demokrasinin ve millete hizmet anlayışının zafere ulaştığı bu seçimlerde zatıâlinizin önderi olduğu CUMHUR İTTİFAKI’nın kazandığı büyük başarının, Türk milleti ile birlikte Balkan savaşlarından itibaren makûs talihini yaşayarak üzüntülere gark olmuş, ancak zatıâlinizin politikaları ile tekrar onurlu bir duruşa kavuşmuş Balkan Türklüğüne ve gönül coğrafyamızın refiki ümmeti Muhammed’e huzur getirmesini Cenab-ı ALLAH’tan niyaz ederiz. Ümidimiz ve dualarımız daima bu yönde olacaktır. Bu vesileyle dünya siyasetinde mazlum milletlerin umudu haline gelmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk DEVLET BAŞKANLIĞINIZI, BULTÜRK olarak tebrik etmeyi büyük bir şeref addetmekteyiz. BULTÜRK ailesi olarak “ALLAH utandırmasın” niyazında bulunurken, zaferlerinizin daim olmasını dileriz. Saygılarımızla.

Dünya Mazlumlarına ve Türk – İslam Dünyasına hayırlı olsun.

Teşekkür ederim.

Reklamlar