Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde, Bulgaristan’da çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Bulgaristan Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST Parti) Trakya teşkilatlanma toplantısı gerçekleştirdi.
İlçedeki bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya, Dost Parti Genel Başkan Yardımcıları Aydoğan Ali ile Şaban Ali Ahmet ve Trakya’daki Balkan Türkleri Derneği yetkilileri katıldı.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Başkan Yardımcısı Ali, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterilen gayret ve mücadeleden dolayı herkese teşekkür etti.
İyi bir antrenman geçirdiklerini ifade eden Aydoğan Ali, asıl mücadelenin bundan sonra başladığını belirtti.
Bugüne kadar Bulgaristan’da hep demokrasiyi beklediklerini, ancak gerçekleşmediğini aktaran Ali, şöyle konuştu:
“Bizim var oluş ve hakkaniyet mücadelemiz, bu 3 ay içinde gelecek genel seçimlerde belli olacak. Bu Bulgaristan için çok önemli. Biz bugüne kadar Bulgaristan’da hep demokrasi bekledik. Azınlık haklarını bekledik. Gerçek bir Avrupa ülkesinde olduğu gibi yüksek refah seviyesinde yaşayacağımız günleri bekledik. Bugün o kişiler hala ‘biz yöneteceğiz’ diyorlar. Buna artık izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliği sağlayacağız. Buradan aldığımız güç ile Dost Partisi başarılı olacaktır. Büyük hizmetlere imza atacaktır. Daha iyi daha refah günlerle yaşayacağız.”

Törene, Vali Özdemir’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve Bulgaristan Dost Partisi milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları Şabanali Ahmed ile Aydoğan Ali katıldı.

Reklamlar