“Devlet, önce enfeksiyonla mücadele etmek, insanları korumak ve aynı zamanda sosyo-ekonomik tedbirler almak için gereken tüm önlemleri almaya çalışıyor. Devlet yerinde olmalı, devlet denetim makamları izlemelidir. önlemlere uymak için. Toplum da çaba göstermelidir “. Bu Nova TV’de Başbakan Yardımcısı Tomislav Donchev tarafından ifade edildi.

Ülkede yeterince yatak olduğunu da sözlerine ekledi. Koordinasyon ve lojistik sistemin iyileştirilmesi gerekiyor, yani hasta boş yatağın olduğu yere gönderilmelidir.

” Salgının neden olduğu en ağır baskının Aralık ayında olması bekleniyor . Bu, tekrar eden bir modele dayanmayan bir tahmindir. Şimdiye kadar bu hastalıkla karşılaşmadık, bilim hala çok az şey biliyor. Ancak bir noktada, aşı olmasa bile, nüfusun önemli bir yüzdesinin hastalıkla karşılaşmış olacağı gerçeği, hastalığın yayılmasını sınırlayacaktır. Ancak bu, tüm önlemlere uyulmalıdır. “Dedi.

Başbakan yardımcısı , aşı konusunda ayrı görüşmeler olmadığını söyledi .

“Müzakereler AB düzeyinde yapılıyor. 3 aşıya ulaşmamızı sağlayacak bir sözleşmemiz var. Hangi aşıların seçimini politikacılar yapmıyor çünkü ben doktor değilim. Henüz onaylanmış bir aşımız yok. Bulgaristan, Bulgar vatandaşlarına sağlıkları için risk oluşturmayan güvenli bir aşıyı ücretsiz olarak garanti etmelidir. Ve isteğe bağlı olacak. “

BNR

Reklamlar