Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül: ‘‘ABAD kararı Almanya’daki Türk vatandaşlarımızın aile birleşiminde yaşadıkları mağduriyeti ortadan kaldırmıştır.’’

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın (ABAD), Almanya’da aile birleşiminde Almanca bilme şartına ilişkin kararını, Türk vatandaşlarının aile birleşiminde yaşadıkları mağduriyeti bertaraf edici bir karar olarak değerlendirdi. 

YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ABAD kararı ile ilgili yaptığı açıklamada “Almanya’da Yeni Yabancılar Yasası’nın yürürlüğe girdiği 2007 yılından bu yana dil şartı ile vatandaşlarımız, en doğal hakları olan aile birleşimi konusunda mağduriyete uğradı. Yedi yıl içerisinde Almanya’daki birçok siyasetçi, STK temsilcisi ve akademisyen tarafından da bu durum eleştirildi” dedi.

YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül: “Verilen Karar Önemli Bir Gelişmedir”

Türkiye’nin Almanya ile yapılan görüşmelerde konuyu sürekli gündeme getirdiğini belirten YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, ‘‘Türkiye olarak sürekli üzerinde durduğumuz bu haksız uygulamada ABAD’ın vatandaşlarımızın hakkı, evrensel değerler ve uluslararası hukuk lehine karar vererek uygulamanın haksızlığını tescil etmiş olması önemli bir gelişmedir.’’ dedi. Son olarak alınan bu kararla Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın hakları hususunda Türkiye ile Almanya arasında var olan önemli bir sorunun giderildiğini de ifade eden YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül Türk vatandaşları tarafından Almancanın iyi derecede bilinmesini önemsediklerini ve desteklediklerini fakat bunun temel hakların önünde bir engel teşkil etmemesi gerektiğini belirtti. 

Reklamlar