Diyanet İşleri Başkanı  Mehmet Görmez,

Selimiye Camisi‘nde sabah namazı kıldırdı.

Sabah namazı vaktinden çok önce  Bulgaristan‘ın Rusçuk, Kırcaali, Filibe,  Varna,  Razgrad ile  Yunanistan‘ın İskeçe ve Gümülcine kentlerinden yüzlerce Müslüman  Selimiye Camisi‘ni doldurdu.

Camiye gelen  Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in sabah namazını kıldırmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

Görmez, cemaate seslenişinde, Allah’ın rızasıyla  Bulgaristan‘dan  Yunanistan‘dan gelen Müslümanlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“Selimiye’yi dürbünle izleten mahrumiyet”

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı’nın kendisine hüzünlü bir anıyı anlattığını ifade eden Görmez, “Sıkıntılı günlerde Balkanlar’daki Müslümanların adeta esarete mahkum oldukları vakitte, bazı insanlar  Bulgaristan‘ın uzak köşelerinden sınırdan dürbünle  Selimiye‘nin minarelerini seyrederlermiş. Köyüne döndüğünde de  Selimiye‘nin minaresini gören gözleri görmek için köylüler o kişiye ziyarette bulunurlarmış. İşte böyle mahrumiyet dönemlerimiz oldu” dedi.

Sabah namazlarının hayrından bahseden Görmez, sınır ötesinden gelen Müslümanlarla sabah namazını eda ettiren Allah’a hamdettiğini belirtti.

Sınırlar ötesinde yaşansa da Kelime-i Tevhid’in tüm Müslümanları birleştirdiğini vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

“Bir tek söz, Rabb’imizle birbirimizle misakımız. ‘La ilahe illallah Muhammedun Resulullah’ ne mübarek söz. Dalları semada olan bir ağaç gibidir bu söz. Bizi kardeş kılan böyle bir söze sahip olduğumuz için, Rabb’imizle böyle bir misakta buluşturduğu için Cenab-ı Hakk’a sonsuz senalar olsun. Cenab-ı Hak kardeşliğimizi daim kılsın, yeryüzündeki bütün mümin kardeşlerimize, sıkıntı çekilen, kan, göz yaşı dökülen yerlerdeki kardeşlerimize dualarımızı gönderiyoruz; barış, güven, huzur, emniyet lütfetsin, yeryüzündeki tüm mümin kardeşlerimizi kötülüklerden korusun.”

Reklamlar