Ardino’nun (Eğridere) Byal İzvor (Akpınar) köyünün Diyamandovo Mahallesi’nde geleneksel olarak sağlık ve bereket için kurban kesilerek mevlit okutuldu. Mevlit merasimine Diyamandovo Mahallesi sakinleri ve civar yerleşim yerlerinden gelenlerle birlikte yaklaşık 1000 kişi katıldı. Kurbanişte (Kurbanyeri) adlı yerde düzenlenen merasimde Ardino Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Bursa Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcileri, Ardino Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Mümün Cila, Byal İzvor ve Padina (Makmulu) köyü muhtarları hazır bulundular.

Başta Byal İzvor ve Diyamandovo köylerinin imamları Arslan Hayrula ve Mümün Mehmet olmak üzere bölge imamları, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular, Mevlid-i Şerif, sağlık ve bereket duası okudular. Mevlide katılan usta aşçılar Mümün Bekir, Ahmet Terzi, Adnan Civan ve İsmet Genç başta olmak üzere bir aşçı ekibi tarafından hazırlanan 18 kazan etli pilav ikram edildi.

Dini merasim, köy halkının desteğiyle Diyamandovo Cami Encümenliği tarafından düzenlendi. Diyamandovo Cami Encümen Başkanı Seyhan Mehmet, mevlit merasiminin gerçekleştirilmesine katkıda bulunanlara en içten teşekkürlerini sundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar