Yaklaşık 1000 diş hekimi, Bulgaristan Hekimler Birliği tarafından hazırlanan İyi Tıbbi Uygulamalar Yönetmeliği taslağına karşı bir dilekçe imzaladı.

Yapılan değişiklikler, diş hekimi doktorlarından bir dalda uzman olanlar ile uzman olmayanları karşı karşıya getirdiği için diş hekimleri arasında endişe yarattı.

Protesto gösterisine katılan diş hekimleri,” Bu kurallar, yasal olmaması nedeniyle eleştirildiği için yeni kuralların belirlenmesini istiyoruz. Diş hekimliği uygulama birimleri belirli kurallara göre kontrol edilmeli ve Avrupa standartlarına uygun olmalıdır. Bulgaristan’da hastaların yaşayacağı sorun şu ki, uzmanlık gerektiren diş hekimliği uygulama biriminin olmadığı küçük yerleşim birimlerinde oturan insanlar, yüzlerce kilometre yol katetmek zorunda kalacaklar” diye ifade ettiler.

Protestocular, bu kuralların, Anayasa’nın izin verdiği prosedürlerin uygulanmasını yasakladığını da eklediler. Diş hekimlerin ifadesine göre, Bulgaristan Hekimler Birliği tarafından hazırlanan taslak metni anlaşılmazdır.

Taslak yönetmeliğin bu halinde kabul edilmesi durumunda büyük şehirlerin dışındaki yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlar, diş hekimliği hizmetinden mahrum bırakılma tehdidi altında olabilir.

Sofya’da düzenlenen kongre toplantısında bir araya gelecek ülkenin değişik bölgelerinden diş hekimleri, yönetmelik taslağının nihai versiyonunu görüşecekler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar