Dimitrovgrad (Kayacık) Belediyesi’nden verilen bilgiye göre gelecek haftanın ortasında Haskovo (Hasköy) – Dimitrovgrad yolu yakınında yeni bir fabrika açılacak. Fabrikaya yapılan yatırım 8 milyon avro miktarındadır. Fabrikanın açılış kurdelesini Dimitrovgrad Belediye Başkanı İvo Dimov’un kesmesi bekleniyor.

Varroc Lighting Systems Şirketi’nin kurduğu işletmede otomotiv endüstrisi için küçük aydınlatma armatürleri – reflektör ürünleri ve sis farları üretilecek. Ürünler, Porsche, Ford, Volkswagen, Audi, Jaguar, Land Rover ve Skoda gibi dünyaca ünlü marka otomobiller için kullanılacak.

Yıl sonuna kadar işletmede çalışmak üzere 100 kişi işe alınacak ve onların sayısı artırılacak. Çalışanların başlangıç maaşı 700 levanın üzerinde olacak. Haskovo ve Dimitrovgrad şehirlerinden olan işçilere ulaşım ve yemek sağlanacak, ayrıca personele yemek kuponları verilecek.

Yeni fabrikanın yanında faaliyette bulunan daha iki işletme mevcut. Ayrıca tekstil fabrikası kurulması bekleniyor ve böylece bu bölge sanayi bölgesi haline geliyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar