DEVLET BİLDİRİSİ

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile

Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski  bir

Tolumun Parçalanmasını Önleyelim!

                          Ortak Bildirisi yayınladı.

Bildiride şöyle deniyor:

“Son haftalarda ve günlerde demokrasi ve ulusun bütünlüğü için tehlikeli eylemlere tanık olduk. Farklı olana karşı düşmanlık ve tahammülsüzlük dayatma denemeleri, Bulgar vatandaşlarını birbirlerine karşı tavır almaya zorlanma, etnik barışı huzursuzluğa alet etme ve düşmanlık diliyle konuşma kabul edilemez ve kesinlikle lanetlenmelidir.

 

Etnik barıştan ve Bulgar vatandaşlarının birliğinden güç alan ülkemiz demokrasi yolunca ilerledi. Vatandaşların hepsi yasa karşısında eşittir, anayasal ilkesi demokratik bir toplumda yaşama azmimizin bir erdemi oldu. . Irk, milli menşe, etnik mensubiyet, cinsiyet, kimlik, din, öğrenim, inanç, politik mensubiyet, kişisel ve toplumsal durum ile mal mülk durumu yemelinde hakları kısıtlama ya da ayrıcalık tanıma gibi herhangi bir sınırlamaya yer verilmiyor.

 

Tüm politik kurumların, politik partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve bunların tek tek tüm temsilciliklerinin tüm çabalarında gerginliğin gemlenmesine ve toplumun bölünmesini durdurmaya gayret olmalıdır.

 

Levski Günü arifesinde kısa vadeli politik kazanç elde etmek ve ucuz popülizme alet edilerek etnik barışa ve ulusal birliğe zarar verilmesine yol verilemez.

 

Temel demokratik edinimlerimiz korunmasına her zamankinden daha sorumlu davranmalıyız.

Bu kazanımlarımızdan hangisini yitirirsek yitirelim her biri bizi diğer Avrupa halklarıyla eşit haklı olmamıza açılan uygar seçeneğimizi gerçekleştirmemizden uzaklaştıracaktır. 7 milyon Bulgaristan vatandaşının yaşamıyla oyun oynanıyor, her bakıma olgun hareket etmek zorundayız.”

Reklamlar