KTSO Başkanı Çetintaş: “Kapının tır trafiğine açılması için Bulgaristan ile protokol imzaladık”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Dereköy Sınır Kapısı’nın tır trafiğine açılması için Bulgaristan ile protokol imzaladıklarını söyledi.

Çetintaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapının yenilenmesiyle ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve beraberindeki heyetle Bulgaristan’da bir takım ziyaretlerde bulunduklarını anımsatan Çetintaş, temaslar sırasında Bulgaristan hükümetiyle, Dereköy Sınır Kapısı’nın tır trafiğine açılması için protokol imzalandığını ifade etti.

Protokol kapsamında, sınır kapısının tır trafiğine açılması için Bulgaristan tarafında gerekli çalışmaların yürütüleceğini vurgulayan Çetintaş, şöyle konuştu:

“Kapının tır trafiğine açılması için Bulgaristan ile protokol imzaladık. Tır trafiğine açılmasının ardından kapının Kırklareli’ye ekonomik katkısı büyük olacak. Kırklareli’den yurt dışına ihracat yapan firmalar var. Bu firmalar daha az maliyetle Edirne’deki Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapısı’nı dolaşmadan kısa sürede yurt dışına çıkabilecek.”

Çetintaş, sınır kapısındaki kot farkını düzeltmek için Orman Genel Müdürlüğüne ait ağaçlık alandan 65 dönem yer tahsisi yapıldığını dile getirdi.

Sınır kapısının yaklaşık 14 dönüm alan üzerine kurulu olduğunu, çalışmaların tamamlanmasının ardından sınır kapısının 4 kat daha büyük bir alana kavuşacağına değinen Çetintaş, şöyle konuştu:

“Kırklareli’ye yakışır modern bir sınır kapısı olacak. İçerisinde freeshop, banka, postane, restoran, dinlenme alanları ve konaklama yeri olacak. Gümrük Bakanlığınca onaylanmasının ardından, Dereköy Sınır Kapısı projesinin, Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yap-işlet-devret modeliyle kısa sürede faaliyete geçmesini hedefliyoruz.” – Kırklareli

Reklamlar