Başkentte hükümet karşıtı protestolar 37. gününe girdi. Protestocular Orlov Most, Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlık arasındaki meydanı ve Sofya Üniversitesi önünde olmak üzere, kilit önem taşıyan üç noktayı trafiğe kapatarak, abluka altında tutmaya devam ediyor.

Protestocuların dün gece Romanya Büyükelçiliği önündeki ana kavşağı kapatması üzerine, bu sabah saat 5 sularında jandarma ekipleri müdahale etti ve kavşağı trafiğe açtı. Bu sabah düzenlenen jandarma operasyonunda ikisi kimlik bulundurmama, bir kişi de polis komutuna itaat etmeme suçlamasıyla, toplam üç kişi gözaltına alındı. Muhabirlerimizin aktardığı bilgiye göre daha sonra her üçü serbest bırakıldı.

Protestocular hükümetin ve Başsavcı İvan Geşev’in istifasını talep etmeye devam ediyor. Eylemciler ayrıca seçimlerin makineli oylamayla yapılmasını istiyor.

Varna merkezinde belediye binası önündeki kavşakta protestonun çadır kampı hala duruyor. BNT’nin haberine göre, on günden beri bu ana kavşağın kapalı olmasından dolayı, şoförler alternatif yol güzergâhları arıyor.

Dün Blagoevgrad ve Burgas’ta da protestolar yapıldı. Meydanlara çıkanlar belediye binası önüne tebeşirle “İstifa” ve “Sizi istemiyoruz” diye yazdılar.

Stara Zagora’da ise protestocular “Diktatörlüğe son” ve “İstifa” tezahüratları ile kısa süreliğine ana sokakları trafiğe kapattılar.

Bugün saat 19’da Cumhurbaşkanlık önünde yapılması planlanan protesto “Demokrasiyi savunalım- 37.gün” sloganı altında geçecek. Ülkenin başka şehirlerinde de hükümet karşıtı eylemler sürecek.

Reklamlar