Bulgaristan’da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Meclis Başkanı Mihail Mikov ve Başbakan Plamen Oreşarski tarafından ayrı ayrı kabul edildi.

Bulgaristan’da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Meclis Başkanı Mihail Mikov ve Başbakan Plamen Oreşarski tarafından ayrı ayrı kabul edildi.

Bakan Davutoğlu, Bulgar mevkidaşı Kristiyan Vigenin’le görüşmesinin ardından onuruna verilen yemeğine katıldı. Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski ile görüştü.

Bulgaristan başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmede, parlamentoda grubu olan ırkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA (Atak) partisi milletvekillerinden oluşan bir grup, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile olan diyaloğu aleyhine sloganlar atmaya çalıştı. Polisin aldığı güvenlik önlemleri sayesinde Ataka’nın provokatif eylemi, ziyaretinin olumlu havasına gölgeye düşürmeyi başaramadı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, daha sonra parlamento binasına geçerek, burada Meclis Başkanı Mihail Mikov tarafından kabul edildi.

Konuğunu büyük bir sıcaklakla karşılayan Mikov, burada yaptığı kısa açıklamada, “Ülkelerimiz hükümetleri ve parlamentoları arasındaki dinamik diyalog bizlere mutluluk verir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde TBMM Dış İlişkiler Komisyonu heyetinin Bulgaristan Parlamentosunu ziyaret ettiğini hatırlatan Mikov, “Bulgarisan ile Türkiye arasında ikili alanda ve özellikle Güneydoğu Avrupa bölgesel işbirliği alanında verimli bir diyaloğun sürdürüldüğünü görüyoruz. Sizin değerli ziyaretinizin de bu diyaloğa yararlı bir katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, Bulgaristan temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev tarafından da kabul edildi.

Rosen Plevneliev, Davutoğlu ve beraberindeki heyetini karşılarken, “Ziyaretiniz ülkelerimizin arasındaki sıkı diyaloğu pekiştirecektir. Ülkelerimiz iyi komşu, iyi NATO müttefiği olarak ayrıca bu güzel ilişkilerin temelinde bulunduğu binayı daha da inşa etmek zorundadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Plevneliev, Bulgaristan-Türkiye işbirliğinin çok daha yüksek hedefler peşinde olduğunu, hükümetler arası yapılan ortak toplantıların da bunun verimliliğini artıracağını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bulgaristan ziyaretinin ilk günündeki temas ve incelemelerini tamamlamadan önce Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı ile de bir araya gelecek.

Reklamlar