Neriman KALYONCUOĞLU
Tarih: 29 Ekim 2020

Bütünleşen Büyük Zaferler

Önce Türkiye halkının, Bulgaristan Türkleri de beraber Büyük Türk Dünyasının, tüm dostların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını BULTÜRK adına kalpten kutlar, en içten temennilerimizi sunarım.

Bizim cumhuriyetimiz o yıkılıp kalkan, ölüp dirilen, bir türlü tutmayan cumhuriyetlerden değildir. Dünyada en adil imparatorluğun, insan eşitliğine, kardeşliğine ve yüceliğine dayanan medeniyetten süzülen, milli irademizden doğmuştur.

Cumhuriyet Bayramı, halk irademizin iktidara bürünüp dünyayı Türk devletiyle selamladığı gündür. 97. Yıldönümünü kutladığımızı Cumhuriyet, Büyük Atatürk Davası ile 1923’te 100. jübile yıldönümünü kutlayacağımız Büyük Türkiye Cumhuriyeti simgesidir.

Cumhuriyetimiz, kapısı özgürlük, düzeni ve adaleti demokrasi, kalesi bağımsızlık ve egemenlik, ufku ise Turan olan muazzam bir bütündür.

Turan serüvenimiz, Türkleri topraksız, vatansız ve devletsiz bırakma gibi bozuk niyetli emperyalizmi ve uşaklarını denize döktüğümüz gün başladı.  “Yurtta sulh, dünyada sulh!” ilkemiz, terörle mücadele hedefimiz oldu.

Önderliğini büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ten alan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ufkumuzu genişletti. ve Milli irademizi bölgesel dehadan, küreselliğe taşıdı

97.yıldönümünde tarihsel devrim zaferimizi kutlarken bugün son derece sevindirici bir zafer daha yaşadık.

27 Eylülden beri süren Dağlık Karadağ’ı düşman işgalinden kurtarma mücadelemizde Can Azerbaycan’dan cephede ZAFER haberleri geldi. Saldırgan ve katil düşman güçleri hezimete uğratılmış, cepheden ve işgal bölgelerinden kaçıyorlar.

Yaklaşık 30 yıldan beri Ermeni işgalinde bulunan, 1 milyondan fazla Azerbaycan vatandaşının öz topraklarından kovulduğu, Hocalı Katliamı, soykırım, dünyanın en kutsal, en aydın, en uygar, en yardım ve hayırsever halkını, Azerbaycan milletini yok etme küstahlığı tarihe karıştı. Azerbaycan halkının, Büyük Türkiye’nin ve Türk Dünyasının zaferini soydaşlarım ve Bulgaristan Türkleri, barışçı insanlar adına kutluyoruz.

Zafer yolu uzundu. 1918’de Türkiye halkının Milli Kurtuluş Mücadelesiyle birlikte başlamış ve bir asır sürmüştür. 1918’de Demokratik Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ilan edilmesi ilk adım oldu. Uğruna binlerce kahramanın şehit düştüğü, 1990’lardan bu yana yaşanan çileler aşılarak muzaffer dava zaferle taşlandı.

Bu başarı, Büyük Türkiye’nin, Türk Dünyası’nın Türk zekâsı, teknoloji ve silahının sabırsızlıkla beklenen kutsal zaferidir. Bu vesileyle Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlhan Aliev’i, Azerbaycan silahlı kuvvetlerini, halkını ve Azerbaycanlı dostlarımızın büyük zaferini kutluyoruz.

Bir millet iki devlet olarak tek irade ve orduda birleşen Türkiye ve Azerbaycan bayrakları gönderde kardeş bayraklar olarak yan yana ve birlikte dalgalanıyor. Dağlık Karabağ savaşında kazanılan zafer, 21. yüzyıl dünya tarihine Türk Dünyası güç ve ruhunun ilk büyük zaferi olarak kaydedilecektir. Dağlık Karadağ zaferi 20. Yüzyılı 21. Yüzyıla bağlayan bir devasa başarıdır. Türk ruhunun yenilmezliğine ve Türk silahının üstünlüğüne kanıttır.  Çok yakın bir gelecekte Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla birlikte yan yana Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrakları da dalgalanacak, Yeni Türk Dünyası coğrafyasında Akdeniz’den Çin sınırına kadar Büyük Türk Dünyası olarak aynı beka renginde selamlanacaktır.

Cumhuriyet bayramımız kutlu, en mutlu günler hepimizin olsun!

Okuyanlara ve paylaşanlara teşekkürler.

Kendinize iyi bakınız!

Reklamlar