Mısır’ı ziyaret eden Devlet Başkanı Rumen Radev, Adalet Bakanı Tsetska Tsaçeva ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Vanya Koleva’nın piyasadaki fiyatlara göre ucuz lüks daire aldıkları ortay çıkmasından dolayı görevlerinden istifa etmeleriyle ilgili ne düşündüğü sorusuna şöyle cevap verdi: ”Benim görüşüm her zaman ilkeli olmuştur. İki ay önce yıllık faaliyet raporumu tanıtırken geleceği olmasını isteyen partilerin, skandal yaşanmasını bekleyip onları istifalarla söndürmeden yolsuzluk yapan ve yönetici hırslarıyla yozlaşmış beceriksiz yöneticilerinden temizlenmek zorunda olduklarını açıkça ifade ettim” diye kaydetti. Bu çağrısının aslında ülkedeki siyaset sahnesinde yer alan tüm partiler için geçerli olduğunu belirtti.

Konu hakkında yorum yapmak istemediğinin altını çizen Radev, Mısır’a Bulgaristan’da devlet yöneticilerin yarattığı skandallarla ilgili yorum yapmak için gelmediğini ifade etti.

Radev, bugün Mısır’ı beraberinde farklı sektörlerden 35’den fazla şirketin temsilcilerinin yer aldığı bir heyetle ziyaret etti. Onlar, Devlet Başkanı’nın resmi ziyaret programı kapsamı Kahire’de düzenlenen bir iş konseyinde yer alacaklar.

Radev,” Mısır, bölgede terörle, organize suçlarla, radikal İslam ve yasadışı göçle mücadele konularında kilit rol oynuyor. Mısır ile işbirliği bu nedenle ulusal güvenliğimiz ve Avrupa güvenliği için önemlidir” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın ifadesine göre, Arap ülkesi aynı zamanda Bulgaristan’ın Orta Doğu ve Afrika’nın tamamı açısından en büyük ticaret ve ekonomik ortağıdır.

Cumhurbaşkanı,” Ticaret hacmi bir milyar doları aştı, ancak gelişme için daha büyük bir potansiyel var, bu yüzden ortak çıkar alanlarında faaliyet gösteren şirketleri temsil eden büyük bir iş insanları heyeti getiriyorum” diye izah etti.

Her iki ülkenin iş dünyasının temsilcileri arasında bir takım anlaşmalar yapılmasını beklediğini ifade eden Radev,” Bugünler çok önemli, program yoğun, ayrıca bir iş forumu var. Gerçekten iyi anlaşmalar yapılmasını bekliyorum” diye vurguladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar