Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Mübarek Ramazan ayının başlangıcı münasebetiyle iftar yemeği verdi. Açılış konuşmasında “İnsanlık için dramatik sınavlar, her gün masum kadın ve çocukların ölmeye devam ettiği ve ne yazık ki insan yaşamının değer kaybettiği, kanlı askeri çatışmaların yaşandığı bölgelerde acı çekenlere barış ve anlayış, empati ve destek için genel bir çağrı yapmak için bir fırsattır.”dedi.

Her yıl geleneksel olarak cumhurbaşkanı Bulgaristan vatandaşı olan Müslümanların dini gelenek ve göreneklerine saygı göstergesi olarak bu yemeğe ev sahipliği yapmaktadır.

İftar yemeğinin konukları arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, Bulgaristan’daki Müslüman ve diğer geleneksel dini toplulukların temsilcileri, Bulgaristan’daki diplomatik kurumların temsilcileri, kültür, eğitim ve bilim alanından isimler ve tanınmış kişiler yer aldı. Cumhurbaşkanı Rumen Radev eşi Desislava Radeva ile birlikte katıldı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, tüm Bulgaristan Müslümanlarına, ailelerine ve sevdiklerine sağlık, huzur ve refah dileklerinde bulundu ve  “Önümüzdeki günler ve haftalar sadece oruç tutma ve dua etme, derinlemesine düşünme ve değerlendirme zamanı değil, aynı zamanda tevazu ve bağışlama, merhamet ve sadaka verme zamanıdır” dedi.

Başmüftü Mustafa Hacı, selamlama konuşmasında, iftar yemeğine ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanlığı kurumuna ve Cumhurbaşkanı Radev’e teşekkürlerini sundu.

Mustafa Hacı, “Dini sebeplerle küresel çapta yapılan savaşların aksine Bulgaristan halkı hoşgörünün ve bir arada yaşamanın bir örneğidir,” dedi ve her sene düzenlenen bu iftar yemeğinin her geçen yıl daha da anlamlı hale geldiğini belirtti.

Bizim Gazete

Reklamlar