Almanya’da sosyal paylaşım siteleri yoluyla Bulgar ve Romenlerin çocuk kaçırdığı bilgisinin yayılması halk arasında tedirginliğe yol açıyor.

Almanya‘da sosyal paylaşım siteleri yoluyla Bulgar ve Romenlerin çocuk kaçırdığı bilgisinin yayılması halk arasında tedirginliğe yol açıyor. Özellikle Facebook ve WhatsApp gibi haberleşme uygulamaları üzerinden, plakasız bordo ve beyaz minibüsle çocukların okullardan, parklardan hatta çocuk arabalarından kaçırıldığı yolunda uyarı mesajları yayılıyor.

Mesajlarda bazı şehir isimleri de veriliyor. Mesajların hızla yayılmasının ardından Nagold polisi bu tür asılsız haberlerin, halk arasında tedirginliğe yol açtığını bildirdi. Polis açıklamasında, “Nagold bölgesinde bu tür hurdacı minibüsler dolaşıyor. Bunlar bisiklet topluyor. Bu tür şoke edici hikayeler fanteziden başka bir şey değildir. Organ mafyası veya çocuk kaçırma ile ilgili herhangi bir bulgu yoktur.” ifadelerine yer verdi.

Nagold polisi, sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan minibüsün fotoğrafını yayınladı. Çocuk kaçırma ve organ mafyası haberleri ile ilgili geçtiğimiz hafta Düsseldorf, Karlsruhe ve Mannheim emniyet müdürlükleri de haberlerin asılsız olduğunu duyurmuştu.

Reklamlar