ciftci-parti-bg Nikolay Nenov

Bulgaristan Halk Çiftçi Partisi /BZNS/  özel bir bildiri yayınlyarak, devletin istikrarsızlığa itilmesi denemelerini kıyarak, çıkış yolu  “ERKEKN SEÇİM” dedi.

Savunma Bakanı Nikolay Nenov tarafından yönetilen ve Reformcu Blok /RB/ bileşimindeki ana partilerden biri olan /BZNS/ erken seçim yapılmasından yana olduğunu açıkladı. Savunma Bakanı’nın partisi özel bir oturum düzenleyerek, tüm diğer yollar tıkandığına göre, erken seçime gitme kararı aldı ve özel bir bildiri yayınlayarak gerekçelerini halka açıkladı.

Bu konuda Reormcu Blok Yürütme ve Sivil Konseyini toplantıya çağıran Çiftçi Parti yönetimi, 5 partinin erken seçim kararını birlikte görüşmesine çağrı yaptı.

İktidar koalisyonunda güvensizlik olduğuna işaret eden Çiftçi Birliği yöneticileri, 6 Kasım 2016’da Cumhurbaşkanı seçimleri öncesi en önemli ödevin ortak aday Trayço Traykov ile Cıbi Sıbev’e destek vermek olduğunu yineledi.

BZNS Bildirisinde aynen şöyle deniyor:

BZNS devletin ve kurumlarının istikrarsızlaştırılması denemelerini kınıyor.

BZNS devlet yönetiminde ve yöneten koalisyonda her zaman ilkesel saygı, devamlılık ve şeffaflık olmasını istemiştir. Bu inançlarımızdan ödün veremeyiz. Bulgaristan iletişim araçlarının bir bölümünde seçmenlerin aklını çelmek için süregiden propagandayla ilgili olarak, iktidara katılmanın bizim son amacımız olmadığını vurguluyoruz.

BZNS koalisyon ortakları arasındaki güvenin yok olduğu kanısındadır.

Biz, ancak ve yalnız Bulgaristan’ın milli menfaatlerini, Avrupa Atlantik üyeliğini savunmak ve onu mafya kıskacından kurtarmak için iktidara katıldık.

Bununla ilgili olarak, biz, dalgalanan ve belirsiz bir çoğunluk formülüyle suya düşen ekonomik ve siyasi tasarımlarla iktidarı cinai komünist rejimin mirasçılarına ve onların yetiştirdiği oligarşiye bırakmanın suç olduğu kanısındayız.

İstikrarsızlığımızı derinleştiren her adım ve politik bunalım bizi saldırgan Rus imparatorluk siyasetinden daha da sıkı bağımlı duruma getiriyor. Özgürlüklerimizle ve şerefimizle pazarlık edilmesine, küçük düşürülmeye razı olamayız.

Reformcu Blok güçlerinin eşit haklı üyesi olarak 17 Ekim’de Yürütme ve Sivil Konseyi oturuma davet ediyoruz. Eğer hepimiz, iktidar ortaklığı yollarından hepsinin tıkandığı kanısındaysak, gelecek yılın baharında erken genel seçim yapılması kararı almayı, tüm RB üyelerine öneriyoruz. Kanımıza göre, politik bunalımdan çıkmak için en demokratik yol genel seçimdir.

*****

Bulgaristan Sosyalist Partisi /BSP/, Hak ve Özgürlükler Partisi /DPS/ ve Bulgaristan için Alternatif Partisi /ABV/ genel seçim çağrısında artık bulundular.

Reklamlar