CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın üzerinde 100 bin Euro parayla yakalanarak gözaltına alındığı iddia edildi.

Uşak Yaşam’ın haberine göre, 1 Şubat Perşembe günü Bulgaristan’ın Targovishte şehrinde Türkçe adıyla Eski Cuma’da kendisine ait bir arsayı 600 bin bulgar levası yani yaklaşık 300 bin euro karşılığında sattı. Satıştan elde edilen 300 bin eurodan bir kısmını yanına alarak Türkiye’ye özel aracıyla hareket eden CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Bulgaristan’ın Lesova -Hamzabeyli sınır kapısında Bulgar polisi tarafından durdurularak gözaltına alındı.

ÖZKAN YALIM KAÇAKÇILIK SUÇLAMASIYLA GÖZALTINA ALINDI.

Üzerinde bulunan 100 Bin euro ve 10 bin dolar para ile gözaltına alındığı iddia edilen Özkan Yalım’ın diplomatik dokunulmazlığı sebebiyle Bulgar polisi,Yalım’ın üzerinde bulunan paraya el koyarak ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. Sofya’da bulunan Türk Büyükelçiliğine konuyla ilgili bilgilendirmeyapıldığı iddia edilirken “Kara para aklama-kaçakçılık” suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım hakkında bulgar makamlarında soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Olayla ilgili Bulgaristan’da yayın yapan fakti.bg isimli bir haber sitesinde, Bulgaristan’da ağır nakliye taşımacılığı yapan Türk İşadamı ve Türk Siyasetçinin 100 bin euro ve yüklü miktarda farklı dövizler ile kaçakçılıktan gözaltına alındığını duyurdu. Haberdekara para ve kaçakçılıktan gözaltına alınan Türk işadamı ve siyasetçinin kimliğinden bahsedilmezken, Bulgaristan’da ağır nakliye ve taşımacılık şirketinin sahibi olduğu vurgusu yapıldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Bulgaristan kaynaklı haber sitesi, ifadesi alınan Türk İşadamı ve siyasetçisinin serbest bırakıldığını belirtti.Bu haber üzerine yaptığımız çalışmalardaBulgaristan’da kaçakçılık ve kara para aklamadan gözaltına alınan işadamı ve Türk siyasetçinin CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım olduğu T.C Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının 100 Bin euro ile bilgisi olmayıp sadece 10 Bin dolarlık bir kısmından haberdar olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

Reklamlar