Çernooçene Belediyesi, Evde Sosyal Hizmetler Merkezi’nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Merkez’de iki görevli olacak. Biri yönetici, diğeri evlerde hizmet edecek sosyal işçilerin işini kontrol edecek bir sosyal işçi olacak.

cernoocene-sosyal-hizmetlerOnaylanan 27 ev yardımcısıyla yapılan eğitimden sonra onlar evlerde sosyal hizmetlerde bulunmaya başladılar. Onlar 35 bakıma muhtaç ve sosyal riskte kalma tehlikesinde bulunan kişilere hizmet verecek.

Asistanlar saatliğine evlerde kişisel yardımda bulunacak. Yemek, kişisel hijyeni sağlamak, giyinmek, soyunmak, yıkanmak, ilaç almak, eğitim ve sağlık kurumuna, işe giderken eşlik etmek, evi temizlemek, alış-veriş yapmak, yemek yapmak, hesap ödemek ve daha başka şeyler için yardım edecekler.

Belediye Başkanı Aydın Osman merkezin açılışında Belediye’de bu tür bir projeye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. Sayın Osman, “Ayrı ayrı yerleşim yerlerinde yardım eline muhtaç eşit durumda olmayan onlarca insan var. Amacımız, onların büyük bölümünü kapsamaktır” dedi.

Sosyal Hizmetler Merkezi, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nın Evde Yardım şeması gereğince finanse edilen bir proje kapsamında açıldı. Amaç, bakıma muhtaç engelli kişilere ev ortamında kaliteli bakım hizmeti sağlanılmasıdır.
Projenin süresi 12 ay.

Başkan Aydın Osman, Çernooçene Belediyesi’nin “Onurlu Yaşam İçin Destek” projesinin ortağı olduğunu ve Alternatifler şeması gereğince finanse edilen projenin 15 Ocak 2014 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi. Bu proje kapsamında 19 kişisel asistan görevde bulunuyor.

 

 

İsmet İsmail – KH

Reklamlar