cernoocene-asfaltÇernooçene köyünde yedek drenaj kanal yapılmasına ilişkin projenin devamı olarak asfalt döşeme çalışmalarına başlandı.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman, sokakların asfaltlanmasıyla belediye merkezinde mevcut otopark yerlerinin yenilenmesi fikrinin de gerçekleştirileceğini kaydetti. Başkan, “Böylece köy merkezinde zaman zaman görülen trafik tıkanıklığı da azalacak, çünkü camiden tarım ürünleri sunulan pazara kadar otomobil park edilmesine imkan yaratılacak. Acil durumlarda kullanılacak olan yedek drenaj kanalı Çernooçene Deresi’nde ıslah çalışmaları yapılan büyük projenin devamıdır” diye belirtti.

Böylece yeni tesiste acil durum meydana geldiği zaman yedek drenaj kanalı sel oluşmasının engellenmesine imkan sağlayacak. En kısa zamanda Çernooçene Deresi’nin ıslah çalışmaları yapılan kesimin resmi olarak hizmete açılması bekleniyor.

Bu projeyle Çernooçene Belediyesi, köyün merkez kısmında olasılı sel taşkınlarının önlenmesini amaçlıyor.

Proje, Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu tarafından Bölgesel Kalkınma Programı’nın ”Küçük Belediyelerde Taşkınların Önlenmesi İçin Küçük Ölçülü Önlemleri Destekleme” şeması üzere finanse ediliyor.

Proje iki aşamada gerçekleştirildi. Birincisinde derenin bir kesimini kaplayan çelik konstrüksiyon köprü, ikincisinde ise kanal kuruldu.

 

KH – İsmet İsmail

Reklamlar