Sofya’da Arena Armeec salonunda düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda Kirkovo Belediyesi’nin Vırben köyünden Canan Manolova gümüş madalya kazandı. Şampiyona bu yıl 13-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. canan-manolov-guressampiyonasinda-ikinci-oldu

Final maçına kadar Canan tüm rakiplerini yendi.
Birinci maçta Canan Avustralyalı Dalma Kaneva’ya 3:0 galip geldi. İkinci tur karşılaşmalarda Kazakistan’dan İrina Kazulina’yı 4: 0, çeyrek finalde ise Ukrayna’dan Albina Lekanova’yı 6: 3 yendi.

Yarı finalde kızımız İtalyalı Dalma Kaneva’yı 4:0 yendi.
Finalde 67 yaş altı kategorisinde Canan Manolova, Kanada’dan Dorothy Its’e 1 :4 yenildi. Singapur Gençlik Olimpiyatları’nda şampiyonluk elde eden Dorothy, iki kez de kızlar ve bayanlar dünya şampiyonu unvanına sahip.

Canan’ın babası ve özel antrenörü Filip Manolov’un (Fahri Ahmet) ifadesine göre kız Hakem Kurulu tarafından olumsuz etkilenmiştir. Babası Canan’ı 3 puan daha alarak dünya şampiyonu olmayı hak ettiğini düşünüyor.

Canan Manolova’nın Bulgar güreşinde yeni bir çığır açması bekleniyor. Son yıllarda elde ettiği başarılarla elit sporcu olarak kendini kanıtladı. Babasının ifadesine göre Canan 5 kez dünya ve 6 kez Avrupa şampiyonu olan Stanka Zlateva’yı geçecek.

Sofya Armeec – CSKA Kulübü oyuncusu olan Canan Manolova, 2012 yılında Avrupa Bayanlar Güreş Şampiyonası’nda ve 2013 yılında Avrupa Kızlar Güreş Şampiyonası’nda da üçüncü oldu. Singapur Gençlik Olimpiyatları’nda dördüncü yeri kazandı. Çok kez milli şampiyon oldu.

Filip Manolov Kırcaali Haber için, “Pazartesi gününden itibaren Samokov’da kamp çalışmalarına başlayacağız. Orada 13-18 Eylül 2013 tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası’na hazırlık yapacağız. Kulüpten Canan’ın şampiyon olması bekleniyor” diye paylaştı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar