Podkrepa Emek Konfederasyonu binasında gerçekleştirilen sosyal dampingle baş edilmesi ve önemli ölçüde gelirlerin artırılmasına ilişkin uluslararası konferansta Çalışma ve Sosyal Politika Bakanlığının ve Bulgaristan’da sendikal örgütlerin ülkemizde çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik politikalar üzerinde çalıştığı anlaşıldı.

Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Biser Petkov, “Avrupa Birliği (AB) Parlamentosunun, Avrupa Sosyal Haklar Sütunu’ndan büyük beklentileri var” diye izah etti.

Konusu “Kiralık İşçinin Korunması” olan konferansın katılımcıları, AB Konseyi Bulgaristan Dönem Başkanlığının, ülkemizdeki çalışma koşullarına ilişkin sorunlara çözüm bulunması imkanı verdiğini düşünüyorlar.

Petkov, yaptığı konuşmada, “Emeğin geleceği ve beşeri sermayenin gelişimi, AB’nin iş hukuku mevzuatının sosyal güvenlik alanında modernizasyonu, kadınlar ve erkekler arasındaki ücret de dahil olmak üzere işgücü piyasası eşitsizliklerinin ortadan kaldırılması” vurgusu yaptı.

Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) Başkanı Plamen Dimitrov,”KNSB, Bulgaristan’ın, insan kaynaklarının geliştirilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, düşük işçi ücretlerinin yükseltilmesi ve işsizlerin korunmasına yönelik çalışması gerektiğini düşünüyor. Bulgaristan’da işçilere ve çalışanlara, özellikle de sendika üyesi olanlara, sigorta fonlarını idare etmesini istedikleri bir sendika seçmelerine hak tanınsın” diye yorumda bulundu. KNSB, ayrıca düşük ücretli emeğe yüksek ücret ödenmesi ve işsizlerin korunması için vergilerde bir artış önermektedir.

Podkrepa Emek Konfederasyonu Başkanı Dimitır Manolov, konferansta ve her yerde konuşulan şeylerin, anlamsız konuşmalara ilişkin yeni bir kampanya değil, bir gün gerçek bir politikaya dönüştürülmesini diledi.

İki günlük konferansta tartışılan konular işçi haklarının korunması ve yeni istihdam biçimlerine ilişkin zorluklardı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar