Akrabalar buluşacak Çağlayan, Bulgaristan heyetini ağırladı Orhangazi Belediye başkanı Neşet Çağlayan, dün makamına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Bulgaristan heyetini ağırladı.

30 Mart yerel seçimleri kazanarak Orhangazi belediye başkanlığı görevini alan Neşet Çağlayan’a hayırlı olsun ziyaretleri tüm hızıyla devam ediyor. Bulgaristan Eskicuma vilayeti valisi Emel Rasimova, Sungurlar ilçesi belediye başkanı Görği Kenof ve meclis başkanı Mehmet Ali Gazi Orhangazi belediye başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi. Orhangazi belediye başkanı Neşet Çağlayan, ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek teşekkürlerini sundu. Bulgaristan Eskicuma heyetine rehberlik ederek tercümanlık yapan Orhan Fikri,  belediye başkanı Çağlayan ile ziyaretçileri arasında ki iletişimi kurdu. Orhangazi belediye başkanı Neşet Çağlayan, Bulgaristan Eskicuma vilayeti valisi Emel Rasimova, Sungurlar ilçesi belediye başkanı Görği Kenof ve meclis başkanı Mehmet Ali Gazi ile Eskicuma Vilayeti hakkında bilgi alışverişinde bulunmayı da ihmal etmezken, Orhangazi hakkında derin bir bilgi vermeyi de unutmayarak uzun süre hoş diyaloglarda bulundu.

Başkan Kenof, Başbakan hayranı çıktı

Orhangazi belediye başkanı Neşet Çağlayan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan. Bulgaristan Eskicuma iline bağlı Sungurlar ilçesinde belediye başkanı olan Görği Kenof, koyu bir Ak Partili olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hayranı olduğunu ifade etti. Orhangazi’de Ak Parti’nin seçimi kazandığına sevindiğini ifade eden Başkan Kenof, zaman zaman belediye başkanı Çağlayan ile esprili sohbetler de bulundu. Orhangazi belediye başkanı Neşet Çağlayan’ı Bulgaristan’a davet eden Başkan Kenof, başkan Çağlayan’ı ağırlamaktan büyük onur duyacaklarına vurgu yaptı. Orhangazi belediye başkanı Çağlayan, 17 Mayıs’ta Orhangazi’nin kardeş belediyesi olan Ruef’te düzenlenecek olan panayıra katılacaklarını ardından Sungurlar ilçesine giderek ziyaretçileri olacaklarını ifade etti. Ak Parti hükümetinin çıkardığı Akrabalar Buluşuyor projesinin çok yaralı olduğunu söyleyen Sungurlar belediye başkanı Kenof, Orhangazi’de Sungurlar ilçesinden olan hemşerilerinin fazla olduğunu ve bu proje kapsamında hemşerilerini Bulgaristan’da ağırlamak istediklerini ifade ederek, ilçesinde başkan olduğundan bu yana 5 Cami onarımı yaptıklarına da vurgu yaptı. Başkan Çağlayan, panayır ziyaretlerini 90 kişilik bir ekip ile gerçekleştireceklerine dikkat çekerek burada ki muhacirlerin toprak hasretini gidereceklerini ifade etti.

İşadamlarına Bulgaristan Çağrısı

Bulgaristan’ın düşük gelirli bir ülke olduğuna dikkat çeken, Bulgaristan Eskicuma vilayeti valisi Emel Rasimova, Orhangazi’de ki iş adamlarından Bulgaristan’da yatırım yapmalarını istedi. Vali Rasimova, vilayetlerinin geliri düşük olduğunu ve iş imkânlarının kısıtlı olduğuna vurgu yaparak, vilayetlerinde 150 bin Türk’ün yaşadığını da sözlerine ekledi. Vilayetlerinden gençlerin Avrupa’ya açıldıklarını ifade eden Vali Rasimova, bunun önüne geçmek için Türk iş adamlarından ülkelerine yatırım yapmalarını istedi. Orhangazi belediye başkanı Çağlayan Orhangazi sanayisinde uğraşan iş adamlarının Bulgaristan iş adamları ile ortaklıklarını sağlamak amacıyla çalışmalara başlayacağını belirterek, ziyaretlerinden dolayı vilayeti valisi Emel Rasimova, Sungurlar ilçesi belediye başkanı Görği Kenof’a çini hediye etti

Reklamlar