Ankara’da 19 Aralık 2016’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un eşi Marina Karlova, oğullarının Rusya’nın Varna Başkonsolosluğu’nda görev yapacağını belirtti.

Sputnik’e konuşan Karlova, büyükelçiye suikastın düzenlendiği sırada oğulları Gennadiy’nin Rusya’nın Kuzey Kore Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi’nde sekreter olarak çalıştığını belirterek trajik olaydan sonra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un kendisine herhangi isteğini yerine getireceği sözünü verdiğini anlattı. Lavrov’un sadece bir yıl boyunca Kuzey Kore’de çalıştığı oğlunun evine dönmesini sağlamasını istediğini söyleyen Karlova, ‘O (Lavrov) beni kırmadı, oğlumun yanıma dönmesini sağladı. Artık iki yıldır yanımda. Ailem, torunlarım bana çok büyük destek oluyor, neredeyse her gün bana uğrarlar’ dedi.

Şu an itibariyle Gennadiy Karlov’un Rusya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Şubesi’nde çalıştığını belirten Karlova, önümüzdeki dönemde Bulgaristan’ın Varna kentinde konsolosluk görevini yürüteceğini söyleyerek, ‘tabii ki başkonsolos olarak değil üçüncü ya da dördüncü sınıf konsolos olarak görev yapacak. Ama yaşı genç daha, çalışsın, işini öğrensin, deneyim kazansın’ ifadelerini kullandı.

Sputnik

Reklamlar