Bursa Osmangazi merkezli Line TV özel televizyon kanalından bir ekip, Ardino (Eğridere) İlçesinde halkın hayatını gösteren bir film çekiyor. Görüntüler, popüler “Uzaktaki Yakınlarımız“ adlı programında ekrana gelecek.

Filmin yapımcısı ve yönetmeni Sezgin Eren ve sunucusu Hafize Eren, cuma günü Gorno Prahovo (Tosçalı), cumartesi ise Mleçino (Sütkesiği) köylerinde çekim yaptılar. Gündelik hayattan çeşitli görüntüler çekildi. Gorno Prahovo ve Mleçino köylerini muhtarları Mehmet Mümün ve Gülistan Sadula, program için özel mülakat verdi. İlk defa iki yerleşim yerinde drone ile havadan çekimler yapıldı.

Sezgin Eren, ”Amacımız, Balkanlar’da yaşayış tarzını ve kültürünü ekrana getirmek, çünkü dünyanın her yerinde Balkan göçmenleri yaşıyor. Onlar, böylece doğup büyüdükleri yere yaklaşarak, uzaktan izliyorlar” diye kaydetti. Sayın Eren, şimdiye kadar Krumovgrad (Koşukavak), Momçilgrad (Mestanlı) ve Cebel (Şeyhcuma) ilçelerine bağlı farklı yerleşim yerlerinde çekimler yaptıklarını belirtti.

Popüler “Uzaktaki Yakınlarımız“ adlı program, kökenleri Krumovgrad bölgesine dayanan Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın mali desteği ile gerçekleştiriliyor. Osmangazi Belediyesi, üç milyonluk Bursa’nın üç büyük belediyesinden en büyüğüdür. Osmangazi İlçesinde Balkanlar ve Bulgaristan’dan 200 000’in üzerinde göçmen olan 1 milyondan fazla insan yaşıyor. Çekilen görüntüler, her pazartesi saat 21: 00’de (Bulgaristan saati) “Uzaktaki Yakınlarımız“ adlı programda yayınlanacak.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar