16 Ekim 2019 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’i makamında BULTÜRK ekibi ziyaret gerçekleştirdi.

BULTÜRK – Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK beraberinde BGSAM  -Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Erdal KARABAŞ ve Doğu Türkistanlı Çin Bölgesi Araştırmacısı Dr. Ferhat KURBANTANRIDAĞILI ile birlikte Medeniyet Üniversitesi Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’i makamında ziyaret etti ve yeni görevinde başarılarının devamını diledi.

BULTÜRK Genel Başkanı Kendi yazdığı “Türk Dünyasında bir Bulgaristan Türkü 50 yıllık mücadele” kitabını ve 1989 göçü Sempozyumunun bildiri kitabını taktim etti. Ayrıca Doğu Türkistanlı Çin Bölgesi Araştırmacısı Dr. Ferhat KURBANTANRIDAĞILI de kendi yazdığı “Küresel Güç Olma Sevdası Çin Rüyası” kitabını taktim etti.

ÇELİK “BULTÜRK Derneğini takip ediyorum ve güzel işler yapıyorsunuz. Tebrik ederim. Bizlerde Büyük potansiyele sahip bir üniversiteyiz. Akademisyenlerimizin çalışmalarıyla üreten, araştıran, şehrine, bölgesine ve ülkesine fayda sağlayan bir üniversite olarak yolumuza devam edeceğiz. Ülkemize ve şehrimize hizmet için çıktığımız bu yolda yanımızda olan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, konuşmasının son bölümünde BULTÜRK Başkanı ULUTÜRK ve ekibine teşekkür etti.

BULTÜRK Başkanı ULUTÜRK de Rektör ÇELİK’e, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlük görevinde başarılar diledi ve derneğimizle her tür işbirliği içinde yürütülecek çalışmalar için hazır olduklarını belirtti. Toplumumuzun ihtiyaç duyduğu konular üzerinde birlikte ahenk içinde çalışmamıza hazır olduğumuzu belirtmek isteriz diyerek ziyaret sona erdi.

 

Elif GÜNEŞ
BULTÜRK

Genel Sekreteri

Soldan sağ; Dr. Erdal KARABAŞ, Dr. Ferhat KURBANTANRIDAĞI, Medeniyet Unv. Rektörü Prof.Dr. Gülfettin ÇELİK, Rafet ULUTÜRK-BULTÜRK Genel Başkanı

Reklamlar