Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneğinin “BİRLİK VE KARDEŞLİK” Paneli

Bayrampaşanın Tuna Sosyal Tesislerde yapıldı.

Toplantıya Türk Dünyası STK’larından büyük ilgi gördü; Abdulmetin KESKİN – Kırgızistan, Özbekistan, Afganistan-Shaima MOBAREZ, Türkmenleri, Kazakistan, Gagauz Derneği, Moldova dostluk kültür ve dayanışma derneği -Necdet ERTURUl, Doğu Türkistan, Terekeme-Ferhat UZUNÇAYIR, Karapapak Türkleri-Mustafa YILDIZ, Ankara Kızılcahamamlılar – Halil YAVUZ, Avrasya Federasyonu, Diyarbakır Dernekleri Federasyonu-İbrahim YALÇİNTEPE, Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği- Kurbanbeg KUTLU, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonundan – Baki KARASU, Ahıska ve Çerkez Halklarından da katılımlar gerçekleşti.

20151025_222457

Geceyi yönetim kurulu üyesi Muazzez YURDAKUL sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra Bultürk Genel Sekreteri Dr. Müjgan DENİZ derneğin bu güne kadar neler yaptığını anlattı. Ardından Faaliyetleri bir slayt olarak sunuldu.

Daha sonra toplantıya gelen misafirlere söz verildi tüm dernek başkanları ve yöneticileri kendilerini ifade etme imkanı buldular. Herkes kendisini ve halkını Bulgaristan Türklerine anlatma imkanı bulduklarından dolayı Bulturk derneğine böyle bir imkan sunduklarından dolayı herkes teşşekür ettiler. Bu gibi toplantıların daha sık olması ve bir birilerini tanımak için bu güzel organizasyonu yapmakta emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarını sundular.

stk bulturk gece

Ardından BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’e söz verildi ve

ardından Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER’e söz verildi.

Atila AYDINER; Bu toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti ve önümüzdeki seçimlerde herkesi AK Partiye yani istikrara oy vermelerini istedi. Balkanların çok önemli olduğunu ve Balkanlara en çok yatırımın AK Parti döneminde olduğunu kısa kısa TİKA’nın yaptıklarını anlattı. Vatansızlığın ne olduğunu bilen en iyi sizlersiniz. Onunn için bu seçimler Türkiye’nin kader seçimidir. Bu seçim Türkiye’yi ve özellikle Balkanları da çok etkileyecektir. İstanbul’da Belediyelerden Balkanlara en çok yatırımın Bayrampaşa yaptığını vurguladı. Sonunda da Büyük Türkiye isteyen herkesin bu seçimlerde Türkiye ve Türk Dünyasına hatta dünyada tüm mazlum ülkelere hizmetlerin devamı için AK Partiye oy verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca bu gecede Bulgaristan’da yaşayan ayakları tutmayan Omurtag şehrinde yaşayan biri için Bultürk bir sandalye istedi. Bayrampaşa Belediye Başkanı hemen görevlilerden birini göndererek o sandalyeyi o toplantıya getirtti ve o sandalyeyi isteyenin akrabası Bahriye ALKAN Belediye Başkanına ve BULTÜRK başkanına çok çok teşekkür ederek, orada sandalyeyi teslim aldı. Bu davranışından dolayı tüm Bulgaristanlılar Belediye Başkanının bu davranışından dolayı çok memnun oldular ve gecenin en büyük alkışı Bayrampaşa Belediye Başkanına oldu. Bu davranışıyla tüm Bulgaristanlıların gönlünü kazandı.

Ardından herkes Belediye Başkanı ile resim çekilmeye başlandı ve gelen tüm misafirlerle tek tek resim çekildi tüm katılanlar çok memnun ayrıldılar.

Gecemize Telgraf gönderenler; AK Parti Genel Başkan Yrd. Bekir BOZDAĞ, Başbakan Yardımcısı Turul TÜRKEŞ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, Balıkesir Milletvekili Sema KIRCI, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir TOPBAŞ, Bursa Nülüfer Belediye Başkanı Mustafa BOZBEY, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN. Ayrıca gecemize katılanlara BOZA dağıtıldı. Bu toplantıya Bulgaristan BOZA’sı gönderen Cevat Kardeşimize de buradan teşekkür ediyoruz.

Gecemize Çelenk gönderen;

AY YILDIZLI ÇELENK-Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof.Dr. Ahmet DAVUTOĞLU,

Metins Deri Metin AKIN, Kloun Deri Sefer YAMAÇ, EROS Deri Niyazi GÜLER, KAR GIDA Seyhan ÖZGÜR, BEST KAFE Necdet MUTLU, BERK KARGO Şakir ARSLANTAŞ

Gecemize katılan, telgraf ve çelenk gönderen özellikle AY YILDIZLI ÇELENK GÖNDEREN  T.C. Başbakanımıza çok çok teşekkür ederiz. Ayrıca gecemize gelen ve bizleri onurlandıranlar ve gecede emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.

 

Gülizar MERCİMEK, BULTÜRK

20151025_215205

 

20151025_214530_001

Basbakan clnk

20151026141623 (4)

13c26fa6-9ac8-4aa1-aceb-21f570332acf

20151026141859 (1)

Kırgız bulturk gece

Image2CSL35SrW0AIz6YL

CSL341NXAAATUm6

gece1111CSL5pCEWUAAL7kO

CSMC388UEAEZOTB

Reklamlar