BULTÜRK(Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği) AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Kemal UYUMAZ’ı Makamında Ziyaret etti.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK “Öncelikle bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. BULTÜRK Derneği olarak bizler, AK Parti hükümetinin Bulgaristan’a, soydaşlarımıza yaptığı hizmetlerden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler, Bulgaristan Türkleri, Bulgaristan’da olduğumuz kadar Anadolu’da da büyük bir nüfusa sahibiz. Sadece İstanbul’da 1 milyon 300 bin civarında olduğumuzu özellikle belirtmek isteriz. Buna yönelik olarak yaptığımız İstanbul’un ilçeleri bazında Bulgaristan Türkleri nüfus sayısı ve yüzdelik oranlarına yönelik yaptığımız çalışma ve nüfus tablosunu sizlere takdim ediyoruz ” diyerek UYUMAZ’a Bulgaristan Türkleri İstanbul nüfus tablosunu ve 2020 muhtemel Bulgaristan’da Mayısta yapılması muhtemel erken genel seçimler ile ilgili raporu kendilerine takdim etti.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Kemal UYUMAZ da konuşmasında; “STK temsilcilerimizi İl Başkanlığımızda ağırlamaktan memnuniyet duydum. İstanbul’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, STK’ların özellikle de BULTÜRK Derneği Genel Merkezinin şehrimize hizmette ve Bulgaristan ve soydaşlarımızla diyalog konusunda büyük bir katkıları olmuştur. Öncelikle bunu belirtmek isterim. AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, STK’ları önemsemiş ve daima desteklemiştir. Siz STK’ların fikirleri, projeleri ve toplumsal konularda sunacağınız çözüm önerileri/raporları önceliğimiz olmuş, olmaya da devam edecektir. Bu bakımdan, İstanbul’da faaliyet gösteren STK’ların kıymetli temsilcileri ile buluşmaktan onur duyuyoruz. Bizler, tüm STK temsilcilerimizin önerilerini önemsiyoruz, problemlerini de çözmeye hazırız. Yeter ki; yaptığınız işler ülkemiz insanına faydalı olsun. Bizler, Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” prensibi doğrultusunda hareket ediyoruz. Atalarımızın göstermiş olduğu doğru yolda, emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dünya Liderimiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın göstermiş olduğu kutsal yoldan yürümeye devam ediyoruz. Tüm birimlerimizle ve ekibimizle bıkmadan ve yorulmadan günde 18 saat çalışıyoruz. Dünya Liderimiz ve Genel Başkanımız, dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdur insanların hamisi oldu, başta Müslüman Türkler olmak üzere  tüm Müslümanlara, insanlığa unutulmaz hizmetler yaptı, yapmaya da devam ediyor.  Bizler de, İstanbul’da insanlarımızın dertleri ile ilgileniyor ve çözümler üretmeye çalışıyoruz” dedi.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK; “Sayın Başkanımıza ilgi, alaka ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Ben burada Türkiye’nin Afrika’da, Kafkaslarda, Balkanlarda, Suriyede’ki, İrak’taki operasyonlardan, Libya’da dünyayı şaşırtan olaylardan bahsetmeyeceğim. Ben, Kırca Ali’de yapılan Kırca Ali Türbesini, yeni yapılan Kırca Ali camisini de söylemiyorum. Bunları zaten kamuoyu biliyor. Ben burada Kırca Ali’deki kendi köyüm Köseler’e bile bölgemizin en büyük ve çok güzel bir cami yaptığı için, köyümün insanları ve Bulgaristan Türkleri adına  Türkiye Cumhuriyetine, Hükümetimize teşekkür etmek istiyorum. Soydaşlarımızın, bizim insanımızın Cumhurbaşkanımıza minnet, teşekkür ve dualarını iletmek istiyorum. Bizler STK temsilcisi olarak kişilere veya partilere değil, milletimize güzel hizmetler, işler yapanları desteklemeye devam edeceğimizi buradan duyurmak isteriz. “Hakk’a hizmet halka hizmettir” diyerek bu yolda cesurca yürüyenleri, laf değil iş üretenleri desteklemeye devam edeceğiz. İstanbul şehrimizle ilgili toplumsal konularda da birlikte çalışmak istediğimizi ve yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK, Kemal UYUMAZ’a, “Türk Dünyasında Bir Bulgaristan Türkü” kitabını da taktim etti.
Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Dr. Nedim BİRİNCİ
BULTÜRK Derneği
Genel Başkan Yrd.

 

Reklamlar