BULTÜRK Ankara Temsilcimiz İsmail Cingöz’e Bulgaristan’dan Kitap Hediyesi

Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Jorma ve sevgili eşi Sevil Abbasova Atilla araştırma yapmak üzere gittikleri Bulgaristan’da Bulgaristan Türklerinden yazar İsmail Yakup ile bir araya gelmişlerdir.

Akademik ve ilmi sohbetleri esnasında konu Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmiş olan soydaşlar konusuna geldiğinde bu hususta Türkiye’de faaliyet yürüten BULTÜRK Derneği de mevzuya dâhil olmuştur. Sayın Jorma Ailesi BULTÜRK Ankara Temsilcimiz İsmail Cingöz’ü tanıdıklarını beyan ettiklerinde Sayın İsmail Yakup “Kestaneler Altında” ve “Ulu Çınar” isimli eserlerini temsilcimize armağan olarak göndermiştir.

Bulgaristan’da yaşananmış olaylardan esinlenerek akıcı bir dil ile romanlaştırılarak yazılmış bu eserler mutlaka okunmalıdır. Hemşerimiz ve soydaşımız İsmail Yakup Bey’e teşekkür ediyoruz.

Türk Dünyasının çok değerli yazarları ve bilim adamlarının birçoğu maalesef kendi mensubiyetini taşıdıkları ülkeler dışında ve Türkiye’de yeterince tanınmadıkları görülmektedir.

Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları içerisinde bulunan Türk soylu yazarlarımızın daha fazla tanıtılması gerektiği düşüncesi ile sosyal ve kültürel etkinliklere davet etmek, imza günleri düzenlenmesine yardımcı olunmalı ve bu görev ilgili kurum, kuruluş ve dernekler tarafından üstlenilmelidir diyoruz.

 

Reklamlar