İsmail ERDEM

BULTÜRK YK üyeleri ve sempatizanlarından oluşan bir heyet yeni atanan Bulgaristan Başkonsolosu Sn. Angel Angelov’un daveti üzerine İstanbul Ulustaki konsolosluk binasında kendilerini ziyaret etiller. Başkanımız ULUTÜRK tüm ekibe kendilerini kısaca tanıtmaları için söz verdi. Kısa bir tanıtma konuşmalarından sonra Başkonsolos Sn. Angelov kendi tecrübesine dayalı gözlemlerini ön planda tutarak konsolosluktaki verilen hizmeti kısaca özetledi. Gelecek ile ilgili ne yapmak isteklerini ve ne yapacakları hususlarına da  kısaca değindi.

    Amaçlarının vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek olduğunu belirterek sözlerine devam eden Sn Angelov, konsoloslukların genel anlamda görevini  ve faaliyet alanları konusuna açıklık getirdi. İstanbul ve çevresinde yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının saysını  göz önünde tutarsak konsolosluğumuzun bu sayıya karşılık vermesi çok zor ve bu kapasitenin bu ihtiyacı karşılayamadıklarından üzüntülü olduklarını dile getirdi. İstanbul’un her ilçesinde konsolosluk olma ihtimali olmadığına göre var olan bu koşullarda vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet verebilmek adına hep beraber çaba göstermemizin gerektiğinin altını çizdi. Bu anlamda vatandaşlarımızın daha kolay ve daha çok bilgi almalarını sağlayacak bir Bilgi Merkezi kuracaklarını dile getirdi. Bu hususta İstanbulda bulunan STK lara da daha çok görev düştüğünü söyleyen Sn Angelov daha çok diyalog ve bilgi alış verişinde olur isek vatandaşlarımızla daha bilinçli bir düzeyde iletişim kurmuş olacağımızı düşündüğünü ifade etti. Çünkü bazen randevu alıp üzün süre bekleyen vatandaşlarımız buraya geldikten sonra sorunlarının çözümü konsolosluk yetkileri dahilinde olmadığını burada öğreniyorlar ve bu kendileri için üzücü bir durum oluyor diye konuştu. İşte vatandaşlarımızın bu durumlara düşmemeleri için hep beraber çözüm yolları üretmemiz gerektiğini söyledi.
Ardından Başkanımız kendilerine “biz dernek olarak birkaç arkadaşa görev verelim sizlerde burada onlara pasaport, vize konularında bilgilendiriniz ve bunlar derneğimizde bu hizmetlerinin ön hazırlıklarını yapsınlar” dedi. Başkonsolosta hay hay biz memnun oluruz ne zaman isterseniz biz hazırız dedi. Böylece bir birimize yardımcı olmalıyız amacımız insanlarımıza faydalı olmaktır.
   Görüşmenin soru cevap kısmında BULTÜRK temsilcileri Eski göçmenlerin ve vatandaşlık hakları kaybetmiş soydaşlarımızın Bulgaristan’a giriş çıkış yapabilmeleri husunda,yatırım yapmak isteyen İş Adamlarına kolaylık sağlanma konusunda, Sağlık turizmi, kayak turizmi v.s. gibi alanlarda Bulgaristan’ı ziyaret etmek isteyen soydaşlarımıza kolaylık sağlanması talebinde bulundular.
    Bu konularla ilgili kanunlar çerçevesinde ellerinden gelen kolaylığı ve vazife olarak onlara düşen ne varsa hiç kuşkusuz yapacaklarının sözünü veren Başkonsolos Sn Angelov daha sık görüşme dileği ile BULTÜRK temsilcilerini uğurladı. 
Reklamlar