Düzce Valisi Dağlı BULTÜRK yöneticilerini ağırladı.

Düzce Valisi Sayın Zülküf Dağlı Beye makamında bir nezaket ziyaretinde bulunduk.

BULTÜRK yöneticilerini makamında kabul eden Sn. DAĞLI BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’ten dernek ve faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlatan Ulutürk en çok gurur duydukları çalışmalarının Bulgaristan’da ilk defa bir Türk-Müslüman Cumhurbaşkanı adayı çıkartmaları olduğunu ve 21 adaydan arasından 9. Sırada yer almasının Bulgaristan’daki Türk Topluluğunun gücünü gösterdiğini belirtti.

Ayrıca ilk defa bir STK olarak Bulgaristan Parlamentosunu ziyaret ettiklerini, ilk defa Türk Dünyası Liderlerini Sofyada topladıklarını, tüm Bulgaristan’ı sarsan büyük Anketi anlattı. Ayrıca İstanbul’da da Seminerler, konferanslar yaptıklarını, Özellikle Bulgaristan’da yapılan Kültürel Soykırım konularında hatta Azerbaycan Hocalı katliamlarını da andıklarını, dernek olarak tüm Türk Dünyası konusunda ilgisiz kalmadıklarını sözlerine ekledi. Sadece bu da değil İstanbul’da Bulgar Mezarlığını temizledikleri, hatta son kilise tadilatında bile vesile olduklarını, yani tüm Bulgaristan vatandaşlarına kucak açtıklarını belirtirken, en önemlisi de Bulgaristan seçimlerinde her zaman seçim öncesi tahminlerinin gerçeklere ne kadar yakın olduğunu  kamuoyunun da dikkatini çektiğini ilave etti.


Sonunda Valimize bizzat kendi yazdığı 2. kitabını taktim etti.

Ayrıca Bulgaristan seçimleri söz konusu olduğunda Sayın Valimiz DAĞLI’da İzmir’den buraya geldiğini ve İzmir’de Bulgaristan seçimlerinde görev aldıklarını ve eski hatıraları bir birileri ile hasbıhal ettiler.

Bu güzel sohbetin sonunda Valimize yeni görevlerinde başarılar dileyen ULUTÜRK, heyetini kabul ettiklerinden dolayı teşekkür etti..

Düzce Valisi Sayın Zülkif DAĞLI’da heyete kendilerini ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve soydaşlara yönelik faaliyetlerinde başarılar diledi. “Bu etkinliklere burada Düzce’de yardım ve destek sağlamaya hazırız. Sivil toplum adına, sosyal hayat adına Balkanlara ve Bulgaristan’a hizmet noktasında hayırlı faydalı işler yapmaya Bizler her zaman hazırız. Çıktığınız bu kutsal yolda Allah utandırmasın. Beni ziyaretiniz şahsımı onurlandırdı, Teşekkür ediyorum. Rabbim utandırmasın” dedi.

ULUTÜRK’de sosyal hayatın her alanında olduğu gibi artık soydaşlar siyasette de yer alacaklarını, diğer işlerde olduğu gibi buralarda da en iyisini yapmak için çalışmaya hazır olduklarını ve çok kısa bir zamanda tüm Türkiye’ye Bulgaristanlıları daha iyi tanımaları için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Yine Türkiye’de yine ilk defa BULGARİSTAN DERNEKLERİ FEDERASYONU kurmak için ilk harcı attıklarını ve bu yıl içerisinde bunu hayata geçireceklerini söyledi. “Bu değerli zamanınızdan ayırarak bizleri kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Görevinizde başarılarınızın devamını dileriz.” dedi.

Böylece bir birilerine hediyeler verildi ve günün anısına fotoğraf çektirerek tarihe bir not düşüldü.

Fotografta bulunanlar: Alptekin CEVHERLİ, Nevzat ÖZTÜRK, Düzce Valisi Sayın Zülküf DAĞLI, Rafet ULUTÜRK, ve BULTÜRK Temsilcimiz Karadere HASANAĞA köyünün Muhtarı Özcan FİDAN

Karadere HASANAĞA köyün Muhtarı ve cami cemati ile sohbet ettik.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK kendi kitabını Karadere HASANAĞA köyün Muhtarı Özcan Beye ve Sn.Ümit DURSUN Beyefendiye Kitabını taktim etti.

Karadere HASANAĞA köyün caminin önünde
Özcan FİDAN
BULTÜRK Düzce Temsilcisi
Reklamlar