Ankara Fatma AKSOY

Türk Ocakları Genel Merkezi’nde 24 Şubat 2018 günü “Hocalı Soykırımı’nın 26. Yıl dönümü ve Türkiye-Azerbaycan İlişkileri” konulu konferans düzenlenmiştir.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ethem ATNUR tarafından verilen konferansta Osmanlı’dan günümüze Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin tarihsel süreci değerlendirildi. Rusların güneye inme harekâtları, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin Kafkaslar’daki mücadeleleri, 28 Mayıs1918’de Bağımsız Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti ve ilk Başkanı Mehmet Emin Resulzade’nin mücadeleleri, Sovyet Rusya’nın dağılması ile 18 Ekim1991‘de yeniden bağımsızlığın elde edilmesi panoramik olarak takdim edilmiştir.

Konferansta ayrıca tarihe “Hocalı Soykırımı” olarak geçen 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan; 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dâhil olmak üzere toplam 613 sivil Azeri Türkü’nün Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde hunharca katledilmeleri anlatılmıştır.

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği BULTÜRK’ü temsilen Ankara Temsilcimiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzman/M.Sc. İsmail CİNGÖZ ile Derneğimiz gönüllülerinden Fatma AKSOY’un da katıldığı konferansta temsilcilerimiz; Türk Ocakları Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet ÖZ tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanmışlar ve ağırlanmışlardır.

Fotoğraflar: Fatma AKSOY

Reklamlar