Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği BULTÜRK Ankara Temsilcimiz olan ve aynı zamanda Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (BAŞKON) Yurtdışı Türkler ve Göçmenler Platformu Başkanı görevini de yürüten, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı İsmail CİNGÖZ tarafından 24 Şubat 2017 günü Polatlı Türk Ocağı’nda Balkanlar’da Türk Varlığının Tarihi Süreci başlıklı konferans verildi.

Polatlı Türk Ocağı Başkanı İlhan DEREKÖY ile Başkan Yardımcısı Yetkin ÖZTÜRK’ün ev sahipliğinde düzenlenen konferansta İsmail CİNGÖZ; Türk Milletinin tarih sahnesine çıkışlarından itibaren Balkanlar ve Avrupa coğrafyasına uzanan tarihi sürecin panoramik bir perspektifte değerlendirmesini yapmıştır.

M.Ö. II. Yüzyılda Karadeniz’in kuzeyinden başlayan Türk göçlerinin, XI. Yüzyıldan itibaren de Anadolu üzerinden devam edildiği, Osmanlı Devleti’nin geri çekilmeye başladığı XVIII. Yüzyıldan itibaren başlayan Anadolu istikametinde yaşanan göçleri ve Balkan ülkelerinde kalan soydaşlarımızın devam eden Müslüman-Türk azınlık sorunları ile çözüm önerilerinin ele alındığı konferansa Türk Dünyasına sevdalı Polatlı ve Ankara halkından yoğun bir katılımın yaşandığı görülmüştür.

Reklamlar