BULTÜRK Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK, İstanbul Bayrampaşa ilçesi Yıldırım Mahallesi Muhtarı olan Adnan LİÇİNA’yı muhtarlık makamında kendilerini ziyaret etti.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK: “Öncelikle hemşerimizin yanında olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. BULTÜRK Derneği olarak bizler, sizlerin Bulgaristan’a, mahalemizde soydaşlarımıza yaptığınız hizmetlerden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler, Bulgaristan Türkleri, Bulgaristan’da olduğumuz kadar İstanbul’da da büyük bir nüfusa sahibiz. Sadece İstanbul’da 1.5 milyon civarında Bulgaristanlı olduğunu özellikle belirtmek isteriz. Buna yönelik olarak yaptığımız Bayrampaşa’da tüm Bulgaristanlılar değil sadece çift vatandaşların tespitlerini birlikte yaptığımız çalışmaları tekrar gözden geçirmemiz gerektiği için buradayız. Bulgaristan Türkleri İstanbul nüfus tablosunu ve 2021 yılında Bulgaristan’da Martta yapılacak genel seçimler ile ilgili uzun uzun konuştuk ve yapmış olduğumuz raporu kendilerine takdim ettik.

Yıldırım Mah. Muhtarı Adnan LİÇİNA: “Bayrampaşa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, STK’ların özellikle de BULTÜRK Derneği Genel Merkezinin mahallemizde de bulunduğu yıllardan beri hizmette ve Bulgaristan ve soydaşlarımızla diyalog konusunda büyük bir katkıları olmuştur. Genel Başkanınız Rafet ULUTÜRK’ün sayesinde bizler Bulgaristan Türkleri kardeşlerimizi daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Öncelikle bunu belirtmek isterim. Bizler İlçemizde bulunan STK’ların fikirleri, projeleri ve toplumsal konularda önerileri raporları önceliğimiz olmuştur olmaya da devam edeceğiz. dedi.

Ardından: “Biz sizlere İstanbul’da yapılan güzel çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Bulgaristan’da yaşanan eksiklikler varsa özellikle Bulgaristan konusunda bunları da her zaman olduğu gibi yine sizlerden dinlemek öğrenmek isteriz. Biz mahallemizde sizlerle birlikte ne gerekirse yapmaya hazırız yani yine çözümü birlikte bulmalıyız.

Rafet ULUTÜRK: Bizim de amacımız “Balkanlar’da ve Dünya’da barıştır başka bir istediğimiz olamaz. Bizler her kez doğdu köyde şehirlerde bölgelerde rahat huzurlu o devletin içinde birinci sınıf vatandaş olarak yaşamasıdır, başka bir isteğimiz yok.” ifadelerini kullandı.

LİÇİNA: Bizler BULTÜRK yetkililerini ve hepinizin görevinizi kutluyor ve ekibinize görevlerinizde başarılar diliyoruz. Çalışmalarınızı taktir ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Rabbim utandırmasın”  Bulgaristan Genel seçimleri inşallah 30 yıldır başaramadığınız gerçek hakkınızı ve özgürlüklerinizi kazanma seçimi olur ve hayırlara vesile olmasını dileriz. dedi.

Ayrıca: BULTÜRK’ün çıkartığı kitaplar ve gazeteler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Aylık 2004 yılından beri çıkarttığımız BULTÜRK gazetemiz aylık çıkmaya devam etmektedir bu gün Eylül 2020 160. sayısı çıkmıştır,

BULTÜRK’ün bünyesinde kurulan BGSAM – Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanımız Dr. Erdal KARABAŞ’ın öncülüğünde Ağustos 2020 itibarı ile 73. Kitabımızı da çıkarttığımızı sizlere gururla bilgilendirirken artık BULTÜRK Derneğimizin de 20 kitabı bulunduğunu sizlerle paylaşmak isteriz. Hayırlı olsun ziyareti kapsamında Bayrampaşa’nın sorunlarını da masaya yatırdık.

Daha sonra, Adnan LİÇİNA, tekrar buluşmak, görüşmek üzere BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK ve beraberindekileri uğurladı. Görüşmeden herkes mutlu ve memnun bir şekilde ayrıldı.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK, Halis SÖYLER’e kendi yazdığı “Türk Dünyasında Bir Bulgaristan Türkü ve 50 yıllık Mücadele” ve “Bulgaristan Türkleri Kimlik Mücadelesi” isimli kitapları takdim etti.

Haber: Hakan ÖZDEŞ
BULTÜRK İstanbul

BULTÜRK–BGSAM WEB SİTELERİMİZ;

  1. Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK)
    BULTÜRK Derneğinin Resmi İnternet sitesi www.bulturk.org.tr,
  2. BULTÜRK Bulgaristan Türkleri Sesi Gazetesi: Yayınlanmış Gazeteler
    https://e-gazete.bulturk.net 
  3. BGSAM – İnternette BG Stratejik Araştırma Merkezi’nın çıkarttığı Kitaplar: https://sites.google.com/view/bgsam-kitaplar/
  4. BULTÜRK Gazetesi resmi web sitesi: www.bulturk.net
  5. BULTÜRK Derneğinin Yayınlarır; https://yayinlar.bulturk.org
Reklamlar