Dünyanın en büyük ve önemli projelerinden, Türkiye‘nin 153 yıllık rüyası Marmaray, Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe  ve Romanya Başbakanı Victor Ponta ile 8 ülkeden 9 bakanın katılımı ile hizmete açılacak.
bulgaristan-ulastirma-bakani-danail-papazovCumhuriyetin 90. kuruluş yılı olan 29 Ekim‘de devletin zirvesi ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Victor Ponta’nın katılımıyla açılacak. Türkiye‘nin 153 yıllık rüyası Marmaray‘ın açılış töreninde ayrıca Afganistan Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Dr. Davud Ali Najafı,Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Mammadov, Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Danail Papazov, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı George Kvırıkashvılı, Moldova Ulaştırma ve Yol Altyapısı Bakanı Vasile Botnarı, Arnavutluk Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Edmond Haxhınasto,İspanya Bayındırlık Bakanı Ana Maria Pastor Julıan ile Romanya Ulaştırma Bakanı Ramona Manescu ve Dışişleri Bakanı George Cıamba katılacak.
Japonya Bakanlar Kurulu Sekreter vekili Katsunobu Kato, Kara, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı Kıdemli Bakan Yardımcısı Tsuyoshi Takagı ile Kazakistan Bakan Yardımcısı Azat Bekturov, Almanya Ulaştırma, Bayındırlık ve Kentleşme Bakanlığı Müsteşarı Jan Muecke, Pakistan Limanlar ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşarı Rukhsana Rehman’de hazır bulunacak.
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından konuk başbakanlar, bakan ve davetlilerin katılımıyla açılış Üsküdar İstasyonunda gerçekleşecek. Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğanile katılımcılar, trenle denizin altından Avrupa yakasına geçerek Yenikapı İstasyonu’na gidecek. Yenikapı İstasyonunda gerçekleştirilecek organizasyonun ardından tören sona erecek.
AA
Reklamlar