Dünyanın en büyük ve önemli projelerinden, Türkiye‘nin 153 yıllık rüyası Marmaray, Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Victor Ponta ile 8 ülkeden 9 bakanın katılımı ile hizmete açılacak.

Japonya Bakanlar Kurulu Sekreter vekili Katsunobu Kato, Kara, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı Kıdemli Bakan Yardımcısı Tsuyoshi Takagı ile Kazakistan Bakan Yardımcısı Azat Bekturov, Almanya Ulaştırma, Bayındırlık ve Kentleşme Bakanlığı Müsteşarı Jan Muecke, Pakistan Limanlar ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşarı Rukhsana Rehman’de hazır bulunacak.
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından konuk başbakanlar, bakan ve davetlilerin katılımıyla açılış Üsküdar İstasyonunda gerçekleşecek. Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğanile katılımcılar, trenle denizin altından Avrupa yakasına geçerek Yenikapı İstasyonu’na gidecek. Yenikapı İstasyonunda gerçekleştirilecek organizasyonun ardından tören sona erecek.
AA
Reklamlar